23 / 04 / 2024

İkitelli metrosu için 700 milyon dolar gerekiyor!

İkitelli metrosu için 700 milyon dolar gerekiyor!

Ulaştırma Bakanlığı"nın, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi"nin halen metro inşaatlarını yürüten yüklenicilerle imzaladığı yapım sözleşmelerini devraldığı için sadece KDV"de 350-400 milyon dolarlık ek yükle karşılaşacağı ortaya çıktı



Ulaştırma Bakanlığı"nın, İstanbul ve  Ankara  Büyükşehir Belediyesi"nin halen metro inşaatlarını yürüten yüklenicilerle imzaladığı yapım sözleşmelerini devraldığı için sadece KDV"de 350-400 milyon dolarlık ek yükle karşılaşacağı ortaya çıktı. Maliyet konusunda ara formül üzerinde durulurken, Torba Kanun"a madde konulması da gündemde.

Ulaştırma Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri"nden devraldığı yarım kalan metro projelerinden, milyarlarca dolarlık Katma Değer Vergisi (KDV) ve Damga Vergisi"yle karşı karşıya kaldı. Bakanlıktan üst düzey bir yetkili, yalnızca KDV miktarının 350-400 milyon dolar olduğuna dikkat çekerek, œMuafiyet için ara formül üzerinde duruyoruz. Torba Yasa"ya bu konuda bir madde eklenebilir dedi. Ulaştırma Bakanlığı, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri"nden yarım kalan metro projelerini devraldı. Ankara metrosunun tamamlanabilmesi için 1.5 milyar dolar, İstanbul"a ise yalnızca İkitelli metrosunun tamamlanabilmesi için 700 milyon dolar geliyor.

Düzenleme Yapılacak

Habertürk"ün güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Meclis"te bulunan Torba Yasa"ya bu konuda bir madde eklenmesi gündemde. Kaynaklar, œBir maddelik bir düzenleme yapılacak. Ulaştırma Bakanlığı"nın bu kapsamda devralacağı sözleşmeler için KDV ve Damga Vergisi muafiyeti sağlanacak. Aslında, bir açıdan bakıldığında devletten devlete bir ödeme söz konusu. Devlet bir cebinden çıkarıp diğer cebine koyacak. Ancak biz, buna hiç gerek kalmadan, Torba Yasa"ya eklenecek bir maddeyle KDV ve Damga Vergisi"yle ilgili bir muafiyet getireceğiz diye konuştu.
Habertürk    
 


Geri Dön