26 / 04 / 2024

İktidara yakın isimden bomba iddialar! Kuru bilerek mi yükselttiler?

İktidara yakın isimden bomba iddialar! Kuru bilerek mi yükselttiler?

Türkiye Gazetesi Yazarı Necmettin Batırel, dolar, doğalgaz ve piyasalarla ilgili bomba iddialar ortaya attı. Batırel'e göre dolardan büyük bir kaçış yaşanacak.



Batırel, Türkiye Gazetesi'ndeki köşesinde, İsviçre'nin Türk vatandaşlarının bankalarda bulunan finansal hesap bilgilerinin 2021 yılına ait verilerin  30 Eylül 2022 tarihinde Türkiye ile paylaşacağını belirten Batrıel,  varlık barışı kapsamında bildirimde bulunanların sayısının hızla artacağını iddia etti. Yurt dışı bankalarda Türk vatandaşlarına ait 120 milyar dolar olduğunu savunan Batırel, 30 Eylül 2022 tarihine kadar bildirimde bulunanların yüzde 1 vergi vereceğini getirdi parayı 1 yıl bankada tutanların ise  bunu da ödemeyeceğini söyledi.

Baykar şirketinin, Birleşik Arap Emirliklerine  toplam 2 milyar dolar tutarında 120 adet Bayraktar TB2’nin tedariki ile birlikte 20 adet SİHA sattığını dile getiren Batırel, Suudi Arabistan'ın da SİHA satın almak isteğini hatta üretimi kendi ülkesinde yaptırmak istediğini söyledi. Suudi Arabistan'ın Merkez bankası ile swap anlaşması yapmaya hazırlandığını ifade eden Batırel, Rusya'nın ise Avrupa'ya satmadığı ve depoları ağzına kadar dolu olduğu için elinde kalan 50 milyar metreküp doğalgazı Türkiye'ye vereceğini iddia ederek, Türkiye'nin de bu gazın bir kısmını indirimli kullanırken bir kısmını ise Avrupa'ya satacağını ileri sürdü. Batırel, "Gıdadan sonra enerji köprüsü olacağız. Hem Türkiye, hem Rusya büyük kazanç elde edecek. ABD bu uygulamaya tavır koyarsa AB’yi karşısında bulacak. Ayrıca Rusya’dan ithal ettiğimiz doğalgazın 25’ini ruble ile ödeyeceğiz, cari açıkta en az 5 milyar dolarlık azalma sağlayacağız" diye konuştu.

 

Japon Yeni, bir senede dolar karşısında yüzde 20 değer kaybetti!

Dolar 3 ay sonra bu kadar olacak! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakın, şimdiden hazırlanın!

Herkes bunu bekliyordu! İşte Selçuk Geçer'e göre doların yükseleceği tarih!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön