29 / 03 / 2024

İktisat profesöründen çok ciddi uyarı, hükümet IMF'ye gitmezse...

 İktisat profesöründen çok ciddi uyarı, hükümet IMF'ye gitmezse...

Prof.Dr. Esfender Korkmaz, Türkiye'nin dış borç ve cari açık sorunlarını net hata noksan kalemiyle çözmesinin mümkün olmadığını sorunun ciddi alınıp IMF ile bir program hazırlamaması halinde, Türkiye'nin dış borçlarını ödemede temerrüde düşeceğini söyledi.



 İktisat profesöründen çok ciddi uyarı, hükümet IMF ye gitmezse...

Uluslararası platformlarda Türkiye'de uyuşturucu ticaretinin arttığının konuşulduğunu vurgulayan Korkmaz, net hata noksan kaleminin bu denli yüksek olmasının bu olasılığı artırdığını söyledi. Gelen paranın aynı şekilde çıkabileceğine de dikkat çeken Korkmaz, Merkez Bankası rezervlerinin ekside olmasının da temerrüt riskini artırdığını söyledi. Korkmaz Türkiye'nin bir yıl içinde ödemesi gereken dış borç ve cari açığın 230 milyar dolar olduğunu ve borçların kolay kolay çevrilemeyeceğini belirterek "Eğer hükümet işi ciddiye alıp, İMF'ye gitmez, bir istikrar programı hazırlamaz ise yüzde 60-70 olasılıkla seçimlere kadar dış borçlarda temerrüte düşeceğiz" ifadesini kullandı.

 

Cari açık 40 milyar doları geçti! 4 yılın zirvesinde

'TL'deki hızlı değer kaybının sürmesi büyük bir risk'

Borçlar ödenecek mi? İflasa mı gidilecek?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön