18 / 04 / 2024

İKÜ İç Mimarlık Kursu 3. Milli Kurultayı başladı!

İKÜ İç Mimarlık Kursu 3. Milli Kurultayı başladı!

'Kuram ve uygulama birlikteliği' üst temasıyla iç mimarlık platformuna katkı sağlamayı hedef alan İç Mimarlık Kursu 3. Milli Kurultayı (İÇMEK), İstanbul Kültür Üniversitesi'nin ev sahipliğiyle başladı.





İç Mimarlık talebelerinin yüklü alaka gösterdiği açılış merasiminde İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Profesyonel . Dr. S. Semahat Demir, Zanaat ve Dizayn Fakültesi Dekanı Profesyonel . Dr. G. Rengin Küçükerdoğan ve İç Mimarlık ve Etraf Tasarımı Bölüm Başkanı Profesyonel . Dr. Gülay Profesyonel'nın yanısıra iç mimarlık eğitiminde veya pratiğinde bulunan birden fazla katılımcı hazırlıklı yer aldı . İç mimarlık eğitiminin derinlemesine irdeleneceği ve 6 Kasım tarihine civarı aynı ritimde devam edecek kongrede eğitimciler tarafından teori ve uygulama birlikteliğinin kurulması ve talebenin 2 haber türünü harmanlayabilmesini hedefleniyor . 


HEDEF: KALİTE VE DEĞIŞIK YAKLAŞIMLAR 

Bu stil kongrelerle beraber iç mimarlık eğitiminde kalitenin çoğalması ve çeşitli yaklaşımların benimsenmesini amaçladıklarını dile getiren Etraf Tasarımı Bölüm Başkanı Profesyonel . Dr. Gülay Profesyonel , "İç mimarlık kursu , mimarlık disiplininden türemiştir. İlk İç Mimarlık Kursu Kurultayı 2007'de İstanbul Teknik Üniversitesi'nde inşa edildi . İkincisine ise İstanbul Kültür Üniversitesi olarak biz ev sahipliği yaptık. Bunun ananesel duruma gelmesini amaçlıyoruz . Bu sebeple bu sene 3. Milli Kurultay'yi yapıyoruz. Türkiye'de tahmini 60 adet iç mimarlık kısmı var. Bu bölümler, bizzat misyonları ve dinamikleri icabı çeşitli yaklaşım ve bakış açılarına sahip. Bunları bir araya getirerek bir etkileşim oluşturmak amaçlı bunun gibi bir kurultay düzenliyoruz. Çeşitli bölümler ve okullar tartıştıkça eğitimin kalitesinin artacağını ve çeşitli ortaklıkların doğacağını düşünüyoruz. Bu tür ortamlarla iç mimarlık eğitiminde kalitenin ve niteliğin artacağını, çeşitli yaklaşımların benimseneceğini düşünüyoruz. Kongrede genel olarak deneyimler ve iç mimarlık eğitimindeki kuramsal veya deneysel yaklaşımlar anlatılacak" dedi. "GELİŞEN BİR DİSİPİLİN" İç mimarlığın çok gelişen bir disiplin olduğunu söyleyen Gülay Profesyonel , "İç mimarlık çok gelişen bir disiplin. Yakın zamana civarı tüm projelendirme mimar tarafından yapılırken artık sorunların derinleşmesiyle iç mimara gereksinim duyuldu ve böylelikle bu disiplin ortaya çıktı. İç mimar disiplini, iç mekanın örgütlenmesi ve organizasyonuyla alakalı işler yapıyor. 'İç mimarlık kursu ek olarak ne ile iyi olabilir?' sorusunu tartışıyoruz. Nedeni Ise iç mimarlık birey odaklı bir disiplin. İnsanın doğrudan mekan ve mobilya ile ilişkisini kurgulayan ve 'Bunu ne ile ek olarak nitelikli yaparız?'ı sorgulayan bir disiplin. Teknolojinin getirdikleri dinamik bir süreci barındırıyor. Yeni buluşlar, yeni mekanları gerektiriyor" diye konuştu.


 "İÇ MİMARLIK ALGISI DEĞİŞTİ" 

İç mimarlık disiplinine dair toplumun genelinde olan algının özellikle son dönemde çok değiştiğini belirten Gülay Profesyonel , "Türkiye'de iç mimarlık algısı çok değişti. Bunun sonucunda bir çok kez iç mimarlık kısmı açılıyor. Talep olmasaydı, bu bölümler açılmazdı. Doluluk oranlarında mimarlıkla yarışır bir noktaya geldi" dedi. 


Milliyet 




Geri Dön