29 / 03 / 2024

İlkadım’ın geleceği kentsel yenileme ile değişecek!

İlkadım’ın geleceği kentsel yenileme ile değişecek!

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok mahalle buluşmaları kapsamında Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yerinde dönüşüm çalışmalarının İlkadım’ın çehresini önemli ölçüde değiştireceğini belirtti.



İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok mahalle buluşmaları kapsamında Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. İlkadım Belediyesi Yıldıray Çınar Kültür Merkezi’nde gerçekleşen buluşma toplantısına mahalle halkın yoğun ilgi gösterdi. Sorun ve istekleri Başkan Tok’a ileten vatandaşlar mahallelerinin bazı yerlerinde doğalgaz olmadığını belirtti. 2016 yılı içinde yapılacak olan mevzi imar planı ile sorunların çözüleceğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Fevzi Çakmak Mahallemizdeki doğalgaz sorununu bir an önce çözmek için bu yıl içinde İlkadım’ın tamamına mevzi imar planı uygulayacağız" dedi.

"SORUNU ÇÖZECEĞİZ"

Yeni gelen yasa ile imar durumu olmayan yerlere doğalgaz hattının girmediğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Fevzi Çakmak Mahallemizin en büyük sorununun doğalgaz olduğunu biliyoruz. Bu sıkıntı için sıkı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni gelen yasa ile artık imar durumu olmayan yerlere doğalgaz verilemiyor. Geçmiş dönemlerde imara bakılmadan doğalgaz veriliyordu ama artık mümkün değil. Fevzi Çakmak Mahallemizde bir an evvel imar durumu olmayan yerlerin bu sorununu çözmeliyiz. Bu yıl içinde tüm İlkadım’a mevzi imar planı uygulaması yaparak bu sorunları çözmeye çalışacağız. Yaşlı teyzelerimizin amcalarımızın soba, odun kömür ile uğraşmaları bizleri gerçekten üzüyor. Allah’ın izniyle bu sorunları mevzi imar planı ile çözeceğiz inşallah" diye konuştu.

“İLKADIM YENİLENECEK”

İlkadım’ın Samsun’un en büyük ilçesi ve en eski yerleşim yeri olduğunu hatırlatan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun’un en eski yerleşim birimi olan İlkadım’ın en büyük sorununun çarpık kentleşme olduğunu ifade etti. Çarpık kentleşme sorunu ile birlikte ilçede kentsel yenileme anlamında yerinde dönüşüm projesini hayata geçireceklerini kaydeden Başkan Erdoğan Tok, yerinde dönüşüm çalışmalarının İlkadım’ın çehresini önemli ölçüde değiştireceğini belirtti.

İLKADIM’IN GELECEĞİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJE

İlkadım’ın geleceğine yön verecek olan çalışmanın yerinde dönüşüm projesi olduğuna dikkat çeken Başkan Tok, İlçemizde yenileme çalışması yapacağımız mahallerde inşaat haklarının emsal değerini çok yükselttik. Mahallelerimizin imar durumu ve kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm olarak gerçekleştirme noktasında bir yıldan bu yana çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. İlçemizde yerinde dönüşümü gerçekleştirme oranı oldukça yüksek. Artık halkımız bunu bekliyor. Bizler vatandaşlarımızı mağdur etmeden bir çalışma yapacağız. Çünkü inşaat haklarını çok yükselttik. 1.40 emsali 4 emsale yükselterek buradaki vatandaşlarımızı mağdur etmeden yerinde dönüşümü inşallah gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.


Hürriyet 


Haber Gerçek Gazete'de şu şekilde yer aldı;


İLKADIM Belediye Başkanı Erdoğan Tok, mahalle buluşmaları kapsamında Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. 


İlkadım Belediyesi Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde gerçekleşen buluşma toplantısına mahalle halkın yoğun ilgi gösterdi. Sorun ve istekleri Başkan Tok'a ileten vatandaşlar mahallelerinin bazı yerlerinde doğalgaz olmadığını belirtti. 2016 yılı içinde yapılacak olan mevzi imar planı ile soruların çözüleceğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Fevzi Çakmak mahallemizde ki doğalgaz sorununu bir an önce çözmek için bu yıl içinde İlkadım'ın tamamına mevzi imar planı uygulayacağız" dedi. 


SORUNU ÇÖZECEĞİZ

Yeni gelen yasa ile imar durumu olmayan yerlere doğalgaz hattının girmediğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Fevzi Çakmak Mahallemizin en büyük sorununun doğalgaz olduğunu biliyoruz. Bu sıkıntı için sıkı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. 

Yeni gelen yasa ile artık imar durumu olmayan yerlere doğalgaz verilemiyor. Geçmiş dönemlerde imara bakılmadan doğalgaz veriliyordu ama artık mümkün değil. Fevzi Çakmak Mahallemizde bir an evvel imar durumu olmayan yerlerin bu sorununu çözmeliyiz. Bu yıl içinde tüm İlkadım'a mevzi imar planı uygulaması yaparak bu sorunları çözmeye çalışacağız. 

Yaşlı teyzelerimizin amcalarımızın soba, odun kömür ile uğraşmaları bizleri gerçekten üzüyor. Allah'ın izniyle bu sorunları mevzi imar planı ile çözeceğiz inşallah" dedi. 


İLKADIM YENİLENECEK

İlkadım'ın Samsun'un en büyük ilçesi ve en eski yerleşim yeri olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun'un en eski yerleşim birimi olan İlkadım'ın en büyük sorununun çarpık kentleşme olduğunu ifade etti. Çarpık kentleşme sorunu ile birlikte ilçede kentsel yenileme anlamında yerinde dönüşüm projesini hayata geçireceklerini kaydeden Başkan Erdoğan Tok, yerinde dönüşüm çalışmalarının İlkadım'ın çehresini önemli ölçüde değiştireceğini belirtti. 


Gerçek Gazete


Haber, Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, mahalle buluşmaları kapsamında Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi, lika dun Belediyesi Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde gerçekleşen buluşmayı mahalle halkın yoğun ilgi gösterdi. Sorun ve istekleri Başkan Tok'a ileten vatandaşlar mahallelerinin bazı yerlerinde doğalgaz olmadığını belirtti. 2016 yılı içinde yapılacak olan mevzi imar planı ile sorunların çözüleceğini belirten ilkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Fevzi Çakmak mahallemizdeki doğalgaz sorununu biran önce çözmek için bu yıl içinde İlkadım'ın tamamına mevzi imar planı uygulayacağız" dedi. 


SORUNU ÇÖZECEĞİZ

Yeni gelen yasa ile imar durumu olmayan yerlere doğalgaz hattının girmediğini belirten Başkan Tok, "Fevzi Çakmak Mahallemizin en büyük sorununun doğalgaz olduğunu biliyoruz. Bu sıkıntı için sıkı biı- şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. 

Yeni gelen yasa ile artık imar dunıııııı olmayan yerlere doğalgaz verilemiyor. Geçmiş dönemlerde imara bakılmadan doğalgaz veriliyordu ama artık mümkün değü. Fevzi çakmak mahallemizde biı- an evvel imar durumu olmayan yerlerin bu sorununu çözmeliyiz. Bu yıl içinde tüm İlkadım'a mevzi imar planı uygulaması yaparak bu sorunları çözmeye çalışacağız. Yaşlı teyzelerimizin amcalarımızın; soba, odun kömür üe uğraşmaları bizleri gerçekten üzüyor. 

Allah'ın izniyle bu sonulları mevzi imar planı ile çözeceğiz inşallah" diye konuştu. 

EN BÜYÜK SORUN ilkadım'ın Samsun'un en büyük ilçesi ve en eski yerleşim yeri olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Samsun'un en eski yerleşim bilimi olan İlkadım'm en büyük sorunu çarpık kentleşmedir. Çarpık kentleşme sorunu ile birlikte ilçede kentsel yenileme anlamında yerinde dönüşüm projesini hayata geçireceğiz. Yerinde dönüşüm çalışmaları İlkadım'ın çehresini önemli ölçüde değiştirecek" ifâdelerini kullandı. 


EMSAL 4 OLDU

İlkadım'ın geleceğine yön verecek olan çalışmanın yerinde dönüşüm projesi olduğunu kaydeden Başkan Tok şunları söyledi: "İlçemizde yemleme çalışması yapacağımız mahallerde inşaat haklarının emsal değerini çok yükselttik. 

Mahallelerimizin imar durumu ve kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm olarak gerçekleştirme noktasında bir yıldan bu yana çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. İlçemizde yerinde dönüşümü gerçekleştirme oranı oldukça yüksek. Artık halkımı? bunu bekliyor. Bizler vatandaşlarımızı mağdur etmeden bir çalışma yapacağız. Çünkü inşaat haklarını çok yükselttik. 1.40 emsali 4 emsale yükselterek buradaki vatandaşlarımızı mağdur etmeden yerinde dönüşümü inşallah gerçekleştireceğiz." 


Haber Gazetesi


Haber Tramvay'da şu şekilde yer aldı;


Çarpık kentleşme sorunu ile birlikte ilçede kentsel yenileme anlamında yerinde dönüşüm projesini hayata geçireceklerini kaydeden Başkan Erdoğan Tok, Yerinde dönüşüm çalışmalarının İlkadım'ın çehresini önemli ölçüde değiştireceğini belirtti. 


İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok mahalle buluşmaları kapsamında Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. İlkadım Belediyesi Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde gerçekleşen buluşma toplantısına mahalle halkın yoğun ilgi gösterdi. Sorun ve istekleri Başkan Tok'a ileten vatandaşlar mahallelerinin bazı yerlerinde doğalgaz olmadığını belirtti. 2016 yılı içinde yapılacak olan mevzi imar planı ile sorunların çözüleceğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Fevzi Çakmak mahallemizde ki doğalgaz sorununu bir an önce çözmek için bu yıl içinde İlkadım'ın tamamına mevzi imar planı uygulayacağız" dedi. 


"SORUNU ÇÖZECEĞİZ"

Yeni gelen yasa ile imar durumu olmayan yerlere doğalgaz hattının girmediğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Fevzi Çakmak mahallemizin en büyük sorununun doğalgaz olduğunu biliyoruz. Bu sıkıntı için sıkı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni gelen yasa ile artık imar durumu olmayan yerlere doğalgaz verilemiyor. Geçmiş dönemlerde imara bakılmadan doğalgaz veriliyordu ama artık mümkün değil. Fevzi çakmak mahallemizde bir an evvel  imar durumu olmayan yerlerin bu sorununu çözmeliyiz. Bu yıl içinde tüm İlkadım'a mevzi imar planı uygulaması yaparak bu sorunları çözmeye çalışacağız. Yaşlı teyzelerimizin amcalarımızın soba, odun kömür ile uğraşmaları bizleri gerçekten üzüyor. Allah'ın izniyle bu sorunları mevzi imar planı ile çözeceğiz inşallah" dedi.


İLKADIM YENİLENECEK

İlkadım'ın Samsun'un en büyük ilçesi ve en eski yerleşim yeri olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Samsun'un en eski yerleşim birimi olan İlkadım'ın en büyük sorununun çarpık kentleşme olduğunu ifade etti. Çarpık kentleşme sorunu ile birlikte ilçede kentsel yenileme anlamında yerinde dönüşüm projesini hayata geçireceklerini kaydeden Başkan Erdoğan Tok, Yerinde dönüşüm çalışmalarının İlkadım'ın çehresini önemli ölçüde değiştireceğini belirtti.


Tramvay


Geri Dön