23 / 04 / 2024

İller Bankası’nda yıkıma çifte dava!

İller Bankası’nda yıkıma çifte dava!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus’ta bulunan İller Bankası'na ait binanın tescilinin kaldırılarak yıkılması kararıyla ilgili iki dava açtı. Şube Başkanı Candan, 'davalar çok önemli' dedi



Ankara 2 numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun İller Bankası binası ile ilgili aldığı tescil kaldırma kararı ve bina ile aynı adada bulunan tüm yapıların yıkılarak, Hergelen Meydanı’na inşa edilen cami alanına dahil edilmesi iki ayrı dava ile yargıya taşındı. Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, yaptığı değerlendirmede, her iki davanın da kent için çok önemli olduğuna değinerek şunları söyledi:


GÜVENİLİR OLMAKTAN ÇIKTI


"Taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almak Kültür Bakanlığı'nın görevidir. Koruma Kurulları Kültür Bakanlığı’na bağlı olarak koruma adına çalışır. Tescilli binanın tescilini kaldırmak, kültürel mirasımızı ve tarihi binaları Ankara Belediye Başkanı'nın önüne atmak Koruma Kurulu'nun işi olmadığı gibi bunu görev edinir hale gelmeleri Koruma kurullarını güvenilir bir kurul olmaktan çıkarmıştır. Tarihi ve tescilli binayı yıkmaya teşne bir koruma kurulu üyeleriyle iller bankası binası kararıyla bir kez daha karşılaşmış olduk."



Hürriyet



-- >> İLLER BANKASI'NDA NELER OLUYOR? (Tıkla)








Geri Dön