19 / 04 / 2024

İmam hatip okullarının bahçelerine cami yapılacak!

İmam hatip okullarının bahçelerine cami yapılacak!

MEB'in hazırladığı vizyon belgesine göre fiziki mekanı uygun olan imam hatip okullarının bahçelerine cami yapılacak..



Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) imam hatip okulları için yeni bir, "vizyon belgesi" hazırladı. MEB'in hazırladığı imam hatip okulları vizyon belgesinde, imam hatiplere ilginin artırılması için yapılacaklara yer verildi. 

 

Okullar arasında uygulama birlikteliği sağlamak için hazırlandığı kaydedilen vizyon belgesine göre 2017-2018 eğitim-öğretim yılı itibarıyla fiziki mekanı uygun olan imam hatip okullarının bahçelerine cami yapılacak.

 

Milliyet gazetesinden Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre belirlenen konularla ilgili faaliyet planları ve bunların gerçekleştirilme durumunun kalite takip sistemi (KTS) aracılığıyla takip edileceği vurgulanan metine göre 2017-2018 eğitim-öğretim yılı itibarıyla imam hatip okullarında şunlar gerçekleştirilecek:

 

1- İmam hatiplerin yapım ve onarımında geleneksel Türk mimarisinden izler yansıtılacak. Yeni teknoloji ve enerji tasarrufu sağlayacak tasarımlar yapılacak.

 

2- Okulların fiziki mekanları ders saatleri dışında da eğitim öğretime imkan verecek şekilde planlanacak.

 

3- Fiziki mekânı uygun olan okulların bahçelerine cami yapılacak.

 

4- Okul pansiyonları öğrencilerin sosyal, sportif, kültürel ve akademik çalışmalarına imkân tanıyıp, “aile yuvasının sıcaklığını” hissedebilecekleri şekilde düzenlenecek.

 


Geri Dön