20 / 04 / 2024

İmar artışıyla kentsel dönüşüm desteklenmemeli!

İmar artışıyla kentsel dönüşüm desteklenmemeli!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, tıkanan bölgelerde kentsel dönüşüme gireceklerini belirterek, “Mal sahibi dönüşümü fırsat olarak görüp daha büyük ev isterse, müteahhit para kazanacağım derse, kamu kazanacağım derse bu kadar kazançtan biri kaybeder. Kaybeden şehirlerimiz olur” dedi.




TOKİ Başkanı Ergün Turan, tıkanan bölgelerde kentsel dönüşüme gireceklerini belirterek, “Mal sahibi dönüşümü fırsat olarak görüp daha büyük ev isterse, müteahhit para kazanacağım derse, kamu kazanacağım derse bu kadar kazançtan biri kaybeder. Kaybeden şehirlerimiz olur” dedi. Turan, TOKİ’nin 2017’de yaklaşık 15 bini İstanbul’da toplam 25 bin konutu dönüşüm kapsamında inşa edeceğini söyledi.


TOKİ Başkanı Ergün Turan 2017’de kentsel dönüşümde hedef büyüttüklerini açıkladı. 2017 için 65 bin konut hedeflediklerini ve bunun 25 binin kentsel dönüşüm kapsamında yapılacağını belirten Turan, “Dönüşüm sadece kamu eliyle olmaz. Özel sektör ile işbirliği gerek. Ancak İstanbul’da yapı yoğunluğu var. Mal sahibi en az evim kadar hatta daha büyük evim olsun diyor, müteahhit para kazanmak istiyor, kamu birimleri kazanmak istiyor. Herkes kazanırsa bu kazançta biri kaybeder. Kaybeden kentlerimiz, şehirlerimiz olur. İmar artışıyla kentsel dönüşümü sübvanse etmek kenti yaşanmaz hale getirir. 15 milyonluk İstanbul 30 milyon olur. Dönüşümün tüm bileşenleri fedakarlık yapmalı. Nereden ne kazanırız dersek bu iş olmaz. Kent kaybederse zaten kısa vadede kazandığını düşünen orta ve uzun vadede kaybeder” dedi.


13 İLÇEDE DÖNÜŞÜM


Kentsel dönüşümün tıkandığı bölgelerde TOKİ’nin inisiyatif alacağını dile getiren Turan, İstanbul’da çalışmalara başladıklarını söyledi. Turan, “Beyoğlu Sütlüce’de 30 dönüm alanda dönüşüm çalışmaları başladı, ihalesi Ocak ayında yapılacak. Haliç siluetine uygun bir proje olacak. Güngören Tozkoparan’da 5 bin 500 riskli ev var. Burada sahada çalışmalara başladık ve 7 binden fazla konut yapacağız. Yerinde dönüşüm olacak ve evi olan herkese ev verilecek. Esenler, Üsküdar, Maltepe, Gaziosmanpaşa, Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Ataşehir, Kağıthane ve Zeytinburnu’nda çalışmalar var. İstanbul’da 13 ilçede aktif sahada dönüşüme başladık” dedi.


DÖNÜŞÜME ÖZEL 5 BİN STOK


Ergün Turan İstanbul’da çoğunluğu Kayabaşı bölgesinde olan 5 bin konutları olduğunu ve bitmek üzere olan bu evleri satmayıp kentsel dönüşüm için kullanacaklarını söyledi. Turan, “Kentsel dönüşüm alanında okul alanı, yeşil alan ya da kültürel alan olarak görülen yer var, üstünde de gecekondu. Şimdi bunu yıkınca yerine yapılaşma olmamalı. Biz o yerdeki vatandaşa bu 5 bin ev içinden uygun fiyatlı ev veriyoruz. Küçükçekmece, Fatih, Güngören ve Gaziosmanpaşa’daki dönüşüm projelerinde bu evleri kullanıyoruz. Eğer bunu yapmazsak İstanbul’a şöyle bir kötülük yapmış oluruz, biz boş alanlara ev yapıyoruz onların çıktığı yerlere de daha fazla nüfus geliyor. Bizim niyetimiz şehir içindeki yıkılması gereken kötü stokları kaldırmak, samimi olarak söylüyorum. Böylece şehir içini rahatlatacağız” diye konuştu.



TÜRBÜLANSLI BİR DÖNEMDEYİZ


GELİŞEN tüm ekonomilerde olduğu gibi Türkiye’de de inşaat sektörünün lokomotif sektörlerden olduğunu dile getiren Ergün Turan, “2023 hedeflerine sıkı sıkıya bağlıyız. Ama bölgesel şartlar, dünyada oluşan şartlar, gelişen olaylar, coğrafyamız türbülanslı bir dönem geçiriyor. Bunları da hesaba katıyoruz. Ben ekonomimizin ve sektörümüzün güçlü olduğu kanaatindeyim. Bazı segmentlerde doyum olabilir ama bizim sektörümüzde talep çok fazla.  Sektör olumsuzlukları regüle edecek güçte.  Eğer öyle olsaydı bu yıl sapır sapır insanlar dökülürdü. Sadece biz müteahhitlere ayda 1 milyar lira ödeme yapıyoruz. Yılda da 13-14 milyon metrekare, saatte 1370 metrekare kapalı alan inşa ediyoruz” dedi. 


AYDER’E APARTMAN YAPACAK HALİMİZ YOK


ERGÜN Turan, kentsel dönüşüm çalışmalarının İstanbulla sınırlı olmadığını, 54 vilayette çalışma yaptıklarını dile getirdi. Adana, Muş, Ağrı, Gaziantep, Manisa, Şanlıurfa, Erzurum, Yozgat gibi birçok ilde dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü belirten Turan, “Biz sübvansiyona dayalı kaynak oluşturuyoruz . Yapmazsak Niğde’nin merkezinde 30 katlı binalar görürüz” dedi.  TOKİ  ile ilgili olumsuz bir algı olduğunu, ancak artık klasik TOKİ binası değil yöresel mimariye göre üretim yaptıklarını belirten Ergün Turan, Ayder yaylalarında yapılacak dönüşüm ile ilgili eleştirilere de şöyle yanıt verdi: “Ayder’e gidip apartman yapacak halimiz yok.”


Hürriyet / Gülistan Alagöz


Haber Milliyet'ye şöyle yer aldı


TOKİ, yıl içinde 25 bin konutu kentsel dönüşümle hayata geçirmek için çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda şehir içinde tıkanan yerlerdeki vatandaşa Kayabaşı’nda 5 bin adet rezerv konut alanı önerisi sunuluyor


2016 yılında 65 bin konut üretme hedefiyle yola çıkan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) hem bu hedefi tamamladı, hem de 2017 yılı için ihale tarihlerini belirlemeye başladı. Yıllık 65 bin konut hedefini 2017’de de sürdüreceklerini belirten TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, bunun yüzde 40’ını ise kentsel dönüşüm odaklı yapacaklarını söyledi. Yıllık İstanbul’da 15 bin, Anadolu’da ise 10 bin olmak üzere 25 bin konutu bu şekilde üreteceklerini belirten Turan, “İstanbul’da 13 ilçede, toplam 54 vilayette aktif kentsel dönüşüm yapıyoruz” dedi.



İstanbul Kayabaşı’nda bitmek üzere olan ancak satmadıkları 5 bin konut olduğunu açıklayan Turan, bunu kentsel dönüşüm için kullanacaklarını söyledi. Turan, şehir içini rahatlatmak, tıkanan alanları yapılaşmaya açmamak için bu bölgelerde yaşayan vatandaşa 5 bin rezerv konuttan indirimli satın alma olanağı sunduklarını ifade etti. Turan, şunları söyledi:


“Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa, Güngören, Fatih... Planında okul yeri olarak görünen yere adam gecekondu yapmış. Yıkamıyorsun, vatandaş da ev yapamıyor. Kronik bir Hadise. Onlara diyoruz ki, ‘Sana gerçek fiyatından iyi bir indirimle bu konutlardan verelim’, orayı da kamu eline geçirelim, yeşil alansa yeşil alan, okulsa okul yapalım ama yapılaşmaya açmayalım. Şehir içi de rahatlasın. Şehir içinde yeni yaşam alanları açmıyoruz. Bu tür alanlar üzerinde çalışıyoruz şu anda.”


13 ilçe 15 bin konut


İstanbul’da Avcılar, Beyoğlu, Üsküdar, Gaziosmanpaşa, Maltepe, esenler, Güngören, Küçükçekmece, Başakşehir, Ataşehir, Bağcılar, Kağıthane ve Zeytinburnu’nda dönüşüm çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Turan, merakla beklenen Sütlüce projesiyle ilgili olarak ocak ayında ihale tarihi aldıklarını söyledi. Turan, “Orada özel bir proje yapıyoruz. Orası Haliç silueti olduğu için sadece bir yıldır projeye çalışıyoruz” dedi. Güngören Tozkoparan’da ise yerinde dönüşümün önemli bir örneğini hayata geçireceklerini vurgulayan Turan, “5 bin 500 konut var. Vatandaş görüşmelerine başlıyoruz. 7 bine yakın konut çıkacak. Bütün vatandaşlara yerinden hatta yeri kadar, yerinden daha fazla ev veriyoruz. Orada yerinde dönüşüm potansiyeli vardı. 38 metrekare evi olana 45 verince 7 metrekarenin ücretini alacağız. Ve orada geleneksel mahalle dokusunu da yaşatıyoruz” diye konuştu.


‘İmar artışıyla olmaz’


Kentsel dönüşümün İstanbul odağında anlaşıldığına dikkat çeken Turan, bunun taraflar açısından ‘fırsat’ gibi görüldüğünü ifade etti. Turan, “Zaten yapı yoğunluğu var, hak sahibi daha fazla metrekare istiyor, müteahhit para kazanacak, kamu kurumları da. Burada herkes kazanıyorsa, kent kaybediyordur. İmar artışıyla dönüşümü sübvanse etmek kenti yaşanmaz hale getirir. Felaket gelecekse bunun için fedakar olmak lazım” dedi.



‘TOKİ iyilik üreten bir kurumdur’


Başkan Turan, TOKİ’nin artık kalitede ‘başka bir evreye’ geçtiğini belirtirken, ‘kalitesiyle tartışılan değil, referans olan bir kuruluş olacağız’ ifadelerini kullandı. Son üç yıldır vatandaşla davalarının her yıl azaldığı bilgisini veren Turan, Ayder’de TOKİ’nin yapacağı çalışmaların aldığı eleştirilere ise, “TOKİ iyilik üreten bir kurumdur. Her eleştiriye haksız demiyorum ama bunca iyilik bir kötüyle görmezden gelinmemeli. Ayder’e giriyoruz. Biz Ayder’e apartman yapacak halimiz yok” dedi.


‘2023 hedeflerine  sıkı sıkıya bağlıyız’


TOKİ olarak ekonominin en önemli ayaklarından biri olduklarını vurgulayan Turan, ekonominin ve sektörün ‘gücüne’ dikkat çekerek, piyasalarla ilgili şu açıklamayı yaptı:


“2023 hedeflerine sıkı sıkıya bağlıyız. Ama bölgesel şartlar, dünyada oluşan şartlar, gelişen olaylar, coğrafyamız türbülanslı bir dönem geçiriyor. Bunları da hesaba katıyoruz... Bazı segmentlerde doyum olabilir, fiyat doyumu olabilir, sektör bunları sübvanse edecek güçte. Eğer öyle olsaydı bu yıl sapır sapır insanlar dökülürdü... Kurumumuz ayda ortalama 1 milyar lira müteahhide ödeme yapıyor. Bir sıkıntı yok, sadece ekonomide yeni bir durum var.”


Milliyet



Haber Habertürk'te şöyle yer aldı


Türkiye genelinde 54 ilde kentsel dönüşüm projeleri hayata geçiren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 2017’de İstanbul’un dönüşümüne ağırlık verecek. İdare 13 ilçede yaklaşık 15 bin konutta kentsel dönüşüm yapacak


Kentsel dönüşüm kapsamında bugüne kadar 54 ilde yerel yönetimlerle birlikte 70 bin konutun inşaatını tamamlayan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 2017 yılında da kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam edecek. 2017 yılında toplam 65 bin konut inşa etmeyi hedeflediklerini belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, bu konutların yaklaşık yüzde 40’ının kentsel dönüşüm kapsamında yapılacağını açıkladı. Turan, “Bu yıl İstanbul’da kentsel dönüşüme ağırlık vereceğiz. 13 ilçede sahaya iniyoruz. Bu bölgelerde belirlenen mahallelerde yapılacak dönüşümle yaklaşık 15 bin konut, deprem riskine karşı yenilenmiş olacak. Türkiye genelinde ise 54 ilde toplam 25 bin konutluk kentsel dönüşüm projelerimiz var” dedi. İdarenin başlayacağı kentsel dönüşüm projeleri Avcılar, Beyoğlu, Üsküdar, Gaziosmanpaşa, Maltepe, Esenler, Güngören, Küçükçekmece, Başakşehir, Ataşehir, Bağcılar, Kağıthane ve Zeytinburnu olarak sıralanıyor. Turan dönüşüm projelerinde İstanbul’un siluetinin bozmayacak projeler hayata geçireceklerini belirterek “Kentlerin yaşaması ve nefes alabilmesi için kime ne fedakârlık düşüyorsa bunu üstlenmek durumunda” dedi.


ALTERNATİF 5 BİN KONUT SUNULACAK


Turan, İstanbul’da satışa sunmadıkları ve kentsel dönüşümde vatandaşa alternatif olarak sunacakları 5 bin konut olduğunu kaydederek “İmar hakkı olmayan bölgelerde yer alan gecekondulardaki vatandaşlarımıza satışa sunmadığımız konutları avantajlı fiyatlarla önereceğiz. Hak sahibi dönüşümde yerini değiştirdiğinde bizden çok daha uygun fiyata konut sahibi olacak. İmar hakkı olmayan o bölgelerde ise herkesin faydalanacağı sosyal alanlar yapacağız” dedi.


 


‘SANAYİ BÖLGELERİ DAHA MODERN YERLERE TAŞINIYOR’


İstanbul’da yer alan sanayi bölgelerinin esnafın talebine göre şehrin dışında inşa edilecek çok daha modern bölgelere taşınacağını kaydeden Turan, “Sanayi bölgelerinin artık şehir dışına doğru taşınması gerekir. İstanbul’da birkaç noktada, Türkiye’nin başka yerlerinde de şehir içindeki sanayi tesislerinin, ufak esnafın taşınacağı, şehrin dışında modern sanayi tesisleri inşa etme çalışmalarımız devam ediyor. Örneğin Rami Kuru Gıdacılar Toptancılar Hali’ni Kayabaşı bölgesine taşıyoruz. Yılbaşından sonra inşaatlara başlayacağız. 320 bin metrekare alana yaklaşık 990 tane iş yeri, 120 tane de dükkân inşaatını 2 yıl içerisinde tamamlayacağız“ dedi. Turan, Rami’den taşınacak halin yerine konut projesi yapılmayacağının altını çizerek Büyükşehir Belediyesi’nin ve Kültür Bakanlığı’nın buraya kütüphane ve kültür merkezi yapacağını ifade etti. Ataşehir’de yer alan Gümrük Binası’nın taşınmasıyla ilgili protokollerin yapıldığını belirten Turan, “Bu alanı şehrin dışına taşıyacağız. Burada yaklaşık 100 dönümlük, bütün vatandaşların yararlanacağı sosyal donatı alanı yapacağız. Kalan imarlı bölüme ise yaklaşık 1000 konutluk bir proje yapmayı planlıyoruz” dedi.


 


‘KALİTEDE REFERANS OLACAĞIZ’


Turan, müşterilerin taleplerinin değiştiğini belirterek “Artık kalitede referans olacağız. Fakat milli gelirin 9 bin dolar olduğunu unutmadan da proje yapıyoruz. Kiradan ucuz ev sahibi yapıyoruz” dedi.


 


SÜTLÜCE İHALESİ 12 OCAK’TA YAPILACAK


İstanbul Beyoğlu Sütlüce’de yapılacak dönüşümün ihalesinin 12 Ocak’ta yapılacağını belirten Turan, “TOKİ ve Beyoğlu belediyesi işbirliği ile geliştirilen SütlüceÖrnektepe Mahallesi kentsel dönüşüm projesi iki etap halinde tamamlanacak. İlk etapta 400 konut ve vatandaşların ihtiyacının karşılanması için 16 dükkânın inşası yapılacak. Yerinde dönüşümde vatandaş konutuna konut alıp üstüne para ödemeyecek” dedi. Halid Bin Velid Camii’nin de dönüşüm kapsamında yenileneceğini açıklayan Turan, mahalle sakinlerinin alışkanlıklarının kesintiye uğratılmaması için caminin aynı konumda planlandığını belirtti.


 



Habertürk


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, gayrimenkul sektöründe panik havası olduğuna dair söylemlerin gerçeği yansıtmadığının altını çizerek, “Balondan, köpükten bahsediliyor. Bizim sektörümüz kendini regüle edecek güçtedir. Coğrafyamız türbülanslı bir dönemden geçiyor. Ama sektörümüz iyi. Sektör iyi olmasaydı, bu yıl sapır sapır dökülen firmalar olurdu. Ama rekor kırdık” dedi. Ekonominin moral işi olduğunun altını çizen Turan, “Kötü olacak dersek kötü olur. Biz Türkiye'nin 2023 hedeflerine inanıyoruz, devlet birimleri olarak bu hedeflere sıkı sıkıya bağlıyız. Çalışmalarımızı da bu yönde yapıyoruz” diye konuştu. Turan, fiyatların belki biraz aşağı gelebileceğini ama piyasanın kendini regüle edeceğini ifade etti.  


SÜTLÜCE 'SİLUET DOSTU' OLACAK 

Bu yıl TOKİ'nin üretim rekorunu kırdığını hatırlatan Turan, “Hedeflediğimiz 60 bin konut rakamını aştık, 2017'de ise hedef 65 bin. Bu Türkiye'de üretilen konutun yüzde 10'udur. TOKİ yılda 13-14 milyon metrekare inşaat yapıyor. Müteahhitlere aylık 1 milyar lira ödeme yapıyoruz” dedi. TOKİ’nin halen 54 ilde kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Turan, “Önümüzdeki yıl için hedef koyduğumuz 65-70 bin konutun yüzde 40'ını kentsel dönüşüm kapsamında yapmak istiyoruz” diye devam etti. Beyoğlu Sütlüce’deki dev kentsel dönüşüm projesi için ihale tarihinin belirlendiğini ifade eden Turan, “Sütlüce'de 25-30 dönümlük bir alanda siluete çok uygun bir dönüşüm yapacağız. Çok özel bir proje olacak. İhaleyi 12 Ocak'ta yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 


'Yerinde' dönüşecek 

Güngören Tozkoparan'da ise 5 bin 500 birimin olduğu alanda İstanbul’un en büyük kentsel dönüşümlerinden birine imza atacaklarını vurgulayan Mehmet Ergün Turan, “Burada vatandaşla görüşmelere başladık. 6 bin 500-7 bin konut yapacağız. Herkese hem yerinde hem de kendi evi kadar yer vereceğiz. Mesela vatandaşın 38 metrekare evi varsa, ona 45 metrekare yer vereceğiz. Yalnızca aradaki 7 metrekarenin farkını alacağız” dedi.


İstanbul'a 15 bin konut, Anadolu projeleri tam gaz

Yeni kentsel dönüşüm yasası ile dönüşümün tıkandığı yerlerde TOKİ’nin de insiyatif almaya hazır olduğunu vurgulayan Turan, İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili şu bulgileri paylaştı: Esenler'de Çiftehavuzlar, Turgutreis ve Oruçreis mahallelerinde sahaya ineceğiz. Üsküdar'da Çamlıca Camii'nin arkasında da dönüşüm başlıyor. Orada 16-17 mahalle dönüşecek. Maltepe Başıbüyük'te Avcılar Tahtakale'de belediyeler ile görüşmelerimiz sürüyor. Gaziosmanpaşa'da bu yıl ihale ettiğimiz alanın dışında TOKİ eliyle Sarıgöl Mahallesi'nde dönüşüm yapacağız. Yine Bayrampaşa'da sahaya ineceğiz. TOKİ olarak İstanbul'da 13 ilçede sahadayız. Dönüşüm sayesinde İstanbul'da yaklaşık 15 bin konut yapacağız.” Anadolu’da da çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Turan, “Niğde'de 300 milyon, Uşak'ta 420 milyonluk yatırım yapıyoruz. Malatya'da Elazığ'da çalışmamız var” diye konuştu.


Gecekondu yerine yeşil alan 

Şu anda TOKİ’nin elinde İstanbul'da satışa sunulmayan 5.500 konut olduğunu açıklayan Turan, “Bunları dönüşümde kullanıyoruz. Küçükçekmece, Fatih, Güngören ve Gaziosmanpaşa'da bu şekilde dönüşüm yapıyoruz. Örneğin, planda okul ya da yeşil alan gözüken yerlerde gecekondulaşma olmuş. Burada oturanlara, ‘Gelin size Kayabaşı'ndan indirimle daire verelim’ diyoruz. Yıkılan gecekondu alanlarını da yeniden yapılaşmaya açmadan halka kazandırmak istiyoruz. Yerine okulsa okul, yeşil alansa yeşil alan yapıyoruz. 4 ilçede çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.  


Ayder'e bina dikecek halimiz yok 

Rize Ayder’de yapılacak dönüşüm konusunda ise Turan, "Orada zaten bozulmuş bir yapı var.  Ayder'e girip apartman yapacak halimiz yok. Onlarca arama toplantısı yapacağız ve proje ona göre  belirlenecek” dedi. Kalitesiyle tartışılan değil referans olan bir kurum olmayı hedeflediklerini anlatan Turan, “Tüketicilerin bize açtığı davalarda yüzde 40 azalma var. Kalitede daha azına razı değiliz” dedi.  



Akşam


Haber Sabah'ta şöyle yer aldı


TOKİ, 2017’de İstanbul’u dönüştürmek için atağa kalktı. 13 ilçede yaklaşık 15 bin konutta planlı dönüşüm yapacaklarını anlatan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “Önceliğimiz yerinde dönüşüm ve mağduriyet yaşanmaması” dedi.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 2017 yılı için ihale tarihleri almaya başladı. Yıllık 65 bin konut hedefini 2017'de de sürdüreceklerini belirten TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, bunun yüzde 40'ını ise kentsel dönüşüm odaklı yapacaklarını söyledi. İstanbul'da yıllık 15 bin, Anadolu'da ise 10 bin olmak üzere 25 bin konutu bu şekilde üreteceklerini belirten Başkan Turan, "İstanbul'da 13 ilçede, toplam 54 vilayette aktif kentsel dönüşüm yapıyoruz" dedi.


TOZKOPARAN'A 7 BİN KONUT

İstanbul'da Avcılar, Beyoğlu, Üsküdar, Gaziosmanpaşa, Maltepe, Esenler, Güngören, Küçükçekmece, Başakşehir, Ataşehir, Bağcılar, Kağıthane ve Zeytinburnu'nda dönüşüm çalışmalarına başladıklarını belirten Turan, Sütlüce projesiyle ilgili ocak ayında ihale tarihi aldıklarını söyledi. Turan, "Özel bir proje yapıyoruz. Haliç silueti olduğu için sadece bir yıldır projeye çalışıyoruz" dedi. Güngören Tozkoparan'da ise yerinde dönüşümü hayata geçireceklerini vurgulayan Turan, "5 bin 500 konut var. Vatandaş görüşmelerine başlıyoruz. 7 bine yakın konut çıkacak" diye konuştu. İstanbul Kayabaşı'nda bitmek üzere olan ancak satmadıkları 5 bin konut olduğunu açıklayan Turan, bunu kentsel dönüşüm için kullanacaklarını söyledi. Turan, bu bölgelerde yaşayan vatandaşa 5 bin rezerv konuttan indirimli satın alma olanağı sunduklarını ifade etti.


BARTER TEKLİFİ ALIYORUZ

Başkan Turan, TOKİ ile ilgili "Kalitesiyle tartışılan değil referans olan bir kuruluş olacağız" ifadelerini kullandı. Son üç yıldır vatandaşla davalarının her yıl azaldığı bilgisini veren Turan, Ayder'de TOKİ'nin yapacağı çalışmaların aldığı eleştirilere ise, "TOKİ iyilik üreten bir kurum. Her eleştiriye haksız demiyorum ama bunca iyilik bir kötüyle görmezden gelinmemeli. Ayder'e apartman yapacak halimiz yok" dedi. Venezüella'dan bir dönem konut karşılığı petrol teklifi aldıklarını aktaran Turan, "Bu teklif ülkedeki yönetim değişikliği nedeniyle beklemede. Gelen barter tekliflerini değerlendiriyoruz" dedi.


Sabah


Geri Dön