23 / 04 / 2024

İmar barışı başvuruları ne zaman sona eriyor?

İmar barışı başvuruları ne zaman sona eriyor?

İmar barışı başvuruları alınmaya devam ediyor. E-devlet üzerinden alınan imar barışı başvuruları 8 Haziran tarihinde alınmaya başladı. Peki imar barışı başvurusu için son gün ne zaman?



Vatandaşın devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedeflenen "İmar Barışı" düzenlemesinde imar barışına başvurular hızla alınmaya devam ediyor. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre imar barışı 31 Aralık 2017'ye kadar yapılan yapıları kapsıyor. Vatandaşların e-devlet üzerinden 8 Haziran'da başvurularını yapmaya başladığı düzenleme kapsamında, Yapı Kayıt Belgesi almak için müracaat edenlerin sayısı, 2,3 milyonu aştı.

Başvurularının 8 Haziran'da başladığı İmar Barışı için 31 Ekim 2018 tarihine kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kuruluşlara başvuru yapılabilecek. Ayrıca Bakanlar Kurulu’nun bu süreyi 1 yıl uzatma hakkı bulunuyor. 

Vatandaşlar 24 Haziran'a kadar hazırlanması beklenen ‘Yapı Kayıt Belgesi Başvuru Formu’ aracılığıyla başvurularını yapacak. Başvuruda bulunan kişiler 31 Aralık 2018 tarihine kadar kayıt bedellerini ödeyebilecek. Kayıt bedeli her bina ve yapıya göre değişiklik gösterecek. 
 


Geri Dön