19 / 04 / 2024

İmar Barışı son ödeme tarihi ne zaman?

İmar Barışı son ödeme tarihi ne zaman?

Cumhurbaşkanlığı kararıyla imar barışı uygulamasında son başvuru tarihi 31 Aralık 2019 olarak belirlendi. Kamu bankaları hafta sonunda yoğunluk yaşanmaması için olacak.



31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlarda bulunan tüm yapıları kapsayan imar barışı uygulamasına son başvuru Cumhurbaşkanlığı kararıyla 31 Aralık 2019 tarihi belirlendi.

Yapı Kayıt Belgesi için başvurmuş olanlar, bedelin en az yüzde 25’ini 31 Temmuz’a kadar, kalan kısmını ise 31 Aralık tarihine kadar taksitle yatırabilecek. Ülke genelinde 10 milyon 250 bin başvuru alınan imar barışı uygulamasına en fazla başvuru İstanbul'dan geldi. İzmir'de en fazla başvurunun geldiği illerden ikincisi. 

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre, bu uygulamayla mülkiyet sorunu nedeniyle arsa gözüken yapıların, resmi olarak doğalgaz ve su bağlatamama gibi sıkıntıların önüne geçilecek. Ülkemizde 2017 yılından önce yapılmış ve bu durumda olan tüm binalar şehir, kat büyüklüğü, metrekare gibi herhangi bir şarta bakılmadan kapsam içerisinde olacak. İmar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşlarımızın imar sorunlarının çözülmesidir. 

İmar barışı ödemelerinde yoğunlukluk yaşanmaması için, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank hafta sonunda da açık kalacak.

İmar barışı fırsatçılarına geçit yok!


İmar barışında taksit imkanı!
 


 


Geri Dön