25 / 04 / 2024

İmar barışı başvurusu ne kadar uzatıldı? 

İmar barışı başvurusu ne kadar uzatıldı? 

İmar barışı başvuruları uzatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından vatandaşların yoğun talebi üzerine imar barışında  süre yeniden uzatıldı. Peki imar barışı başvurusu ne kadar uzatıldı?



İmar barışı başvuruları için süre uzatıldı. 31 Aralık 2018'de sona ermesi beklenen İmar barışı başvuruları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklama ile uzatıldı. Bakan Kurum vatandaşların yoğun talepleri ve mağduriyet yaşanmaması adına sürecin bir kez daha uzatıldığını açıkladı. Peki, imar barışı başvurusu ne kadar uzatıldı?

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Vatandaşlarımızın yoğun talebi üzerine, yeni yılda yeni  mağduriyetler yaşanmaması, konutlardaki imar ve iskan sorununun çözülmesi için  İmar Barışı'na başvuruları 15 Haziran 2019'a kadar uzatıyoruz" 

 "Yapı Kayıt  Belgesi bedeli ödemeleri için de son tarih 30 Haziran 2019 olarak belirlendi"  "İmar Barışına bugüne kadar 9 milyon 698 bin 238 vatandaşımız başvuru yaptı"

Çevre ve Şehircilik Bakanı  Murat Kurum, vatandaşların yoğun talebi üzerine, mağduriyet yaşanmaması için imar barışına başvuruların 15 Haziran, ödeme süresinin ise 30 Haziran 2019'a  uzatıldığı açıklandı.

İmar barışına yapılan son başvuru rakamlarına ilişkin de bilgi veren  Kurum, "İmar barışına bugüne kadar 9 milyon 698 bin 238 vatandaşımız başvuru  yaptı. Vatandaşlarımızca yapı kayıt belgesi bedeli olarak da 16 milyar 500 milyon  lira ödeme yapıldı." diye açıklama yaptı. İmar barışı başvurularının devam ettiği 6 ay süresince  kamu bankalarının da vatandaşlara kredi kullandırma  noktasındaki desteğini  sürdüreceği belirtildi. 
 


Geri Dön