26 / 04 / 2024

İmar barışı için başvuru nasıl yapılır?

İmar barışı için başvuru nasıl yapılır?

İmar barışı başvuru süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 8 Haziran'da uygulamaya konulan başvuruların 31 Ekim'de sona ermesi bekleniyordu ve yoğun istek üzerine başvuru süresi uzatıldı. 



İmar barışı başvuru süresi Cumhurbaşkanı kararı ile uzatıldı. 8 Haziran'da başlayan İmar barışı başvurularının 31 Ekim tarihinde sona ermesi bekleniyordu. Cumhurbaşkanı kararı ile bu süre 31 Aralık 2018'e uzatıldı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre söz konusu karar 3194 sayılı İmar Kanunu'nun geçici 16'ncı maddesi gereğince verildi.  Peki, imar barışı için başvuru nasıl yapılır?

E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, kurumlar kısmından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı seçin ve "İmar barışı kayıt başvurusu ve sorgulama" başlığına tıklayın. Karşınıza çıkan ekrandan yeni başvuru butonuna basın. Açılan sayfadaki bilgilendirme yazısını oynayladıktan sonra devam et butonuyla diğer sayfaya geçin.

Yeni sayfada kişisel bilgilerinizi girin. Yapıya ait bilgiler bölümünde ise önce yapının kapsamını ve yapının tamamının kullanım amacını belirleyin. Devam et butonuna bastıktan sonra açılan sayfada yapıya ait adres bilgilerini ada ve parsel bilgisi toplam yapı alanı yapıdaki konut ve iş yeri sayısı arsa ya da arazinin belediyelerden edinilebilecek emlak vergi birim değeri yapının bulunduğu arsanın metre kare üzerinden yüz ölçümünü girecek yapının hangi sınıfa dahil olduğunu sunulacak seçeneklerden işaretleyin.

Yapının imar mevzuatına aykrı olan kısmını tarif edip, bu aykırılığın fotoğrafını da sisteme girerek başvurunuzu tamamlayın.


Geri Dön