18 / 04 / 2024

İmar barışı ile cezalar kalkacak, davalar düşecek!

İmar barışı ile cezalar kalkacak, davalar düşecek!

Doğan Hukuk Bürosu İmar Hukuku Avukatı Av. Orhan Doğan, İmar barışı hakkında tüm merak edilenleri anlattı...



Doğan Hukuk Bürosu İmar Hukuku Avukatı Av. Orhan Doğan, imar barışı ile ilgili intenet kanalına özel açıklamalarda bulundu.  

İmar barışı hakkında merak edilenleri anlatan avukat Doğan, "İmar barışı yıllardır vatandaşın beklediği bir karardı. Bu sayede devlet ve vatandaş arasında bir barış imzalandı. Bu karar ile birlikte vatandaş yaptığı kaçak yapıları yasallaştırmış olacak. Devlet ise buradan elde ettiği bütçe ile kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vermiş olacak" diye konuştu.

İmar barışının 2 konu üzerinde ayrıldığını söyleyen Doğan, ''İmar barışı dediğimizde 2 şey söz konusu; Hazine arazileri ve belediye arazileri üzerine yapılan yapılar. İmar barışı uygulaması ile bu arazi üzerinde bulunan yapıların yıkım cezaları ortadan kalkacak'' dedi.

İmar barışından yararlananlar için;

- İdari para cezaları iptal olur,
- Yıkım kararı ortadan kalkar,
- Kamu davaları düşer.

İmar barışı uygulamasının 2 aşamadan oluştuğunu sözlerine ekleyen Doğan, şunları söyledi: ''İmar barışı 2 aşamadan oluşur. Biri yapı kayıt aşaması, diğeri ise kat mülkiyeti aşamasıdır. Yapı Kayıt Belgesi aşamasında; iskansız, ruhsatsız ya da ruhsat aykırı olan yapılar yasallaşmış olacak.''

Devlet arazisine yapılan kaçak yapıların da imar barışından yararlanacağını söyleyen Doğan, ''Belediye ve Milli Emlak arazisi üzerindeki kaçak yapıların yasallaştırılması durumunda devlet bu arazileri vatandaşlara satacak'' şeklinde konuştu. 
 

20 soruda yapı kayıt belgesi müracaatı!

İmar barışı fırsatında son günler!


Geri Dön