28 / 03 / 2024

İmar barışı yaylalarda elektrik sorununu çözecek!

İmar barışı yaylalarda elektrik sorununu çözecek!

Karadeniz yaylalarındaki ruhsatsız evleri de kapsayan İmar Barışı, yayla evlerinin elektrik sorununu da çözeceği belirtiliyor.



Yayla evlerinde elektrik aboneliği için tapu ve yapı kullanım belgesi olmadığı için elektrik kullanamayan yaylacıların İmar Barışı ile bu sorunu da çözülmüş olacak. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Giresun yaylalarında yaklaşık 400 civarında oba bulunduğunu dile getiren bölgedeki elektrik dağıtım şirketi yetkilileri, bu obaların bir çoğunun yasal zorunluluktan kaynaklı elektrik abonesi olamadığını da söyleyerek bu yasal sorunun ise İmar Barışı ile çözüleceği dile getirdiler. 

Yapılan açıklamada “Bir çok yaylalarımızda elektrik nakil hatları bulunmasına rağmen abone olmak için gerekli olan evraklardan bir tanesi de tapu veya imar izin belgesiydi. Ancak bir çok kişi bu belgeleri ibraz edemedikleri için elektrik abonesi olamıyorlardı. Ancak İmar Barışı ile alacakları Yapı Kayıt Belgesi ile müracaat ettiklerinde yayla evlerine elektrik abonesi olabileceklerdir” ifadelerine yer verildi. 


Geri Dön