19 / 03 / 2024

İmar barışında ilk tapu verildi!

İmar barışında ilk tapu verildi!

Kaçak yapıları kayıt altına almayı amaçlayan imar barışında ilk tapu verildi. Denizli’de Pamukkale ilçesinde yaşayan Mevlüt Öztürk, imar barışından yararlanarak Türkiye’de yasa kapsamında tapuyu alan ilk kişi oldu...



İmar barışında ilk tapu verildi. Denizli’de Pamukkale ilçesinde yaşayan Mevlüt Öztürk, imar barışından yararlanarak Türkiye’de yasa kapsamında tapuyu alan ilk kişi oldu. 3 katlı apartmanda üç ayrı dairesi kaçak olan Öztürk, bir ay önce yaptığı başvuruda metrekare ve emlak rayiç bedeli olarak 22 bin 800 lira ödeme yaptı.

Milliyet'te yer alan habere göre, İlçeye bağlı Dokuzkavaklar Mahallesi'nde yaşayan havlu ve bornoz üreticisi Mevlüt Öztürk (48), 1998 yılında yaptığı 3 katlı binası için aldığı inşaat ruhsatına karşın iskan ruhsatı verilmeyince yaptığı 3 daireli bina kaçak niteliğine dönüştü. 

İmar barışında ilk tapu verildi!

‘Büyük nimet’

İmar barışı yasasından yararlanmak isteyen Özkan, başvuruda bulunarak Yapı Kayıt Belgesini aldı. Ardından mühendislik ve mimarlık hizmeti alarak binanın tekrar projesi çizildi, zemin tespiti yapıldı. Mülk sahibi, kadastro görevlilerinin binayı kontrol etmesi ve Tapu Müdürlüğü’nün incelemeleri sonrasında tapusunu aldı.

20 yıldır beklediği tapuya 1 ayda kavuşan Öztürk, “Binam kaçak duruma düştüğü için elektrik ve su bağlatamadım. İmar barışı çok iyi. Kaçak evi olup, su ve elektrik bağlatamayanlar için büyük bir nimet. Şimdi 3 ayrı dairem için 3 tane tapum var. Çok rahatım” diye konuştu.

22 bin 800 lira bedel

Kaçak binanın projesini çizen inşaat mühendisi Hediye Kurtcepe Yakar ise, Öztürk’ün Türkiye’de imar barışı kapsamında ilk tapuyu alan kişi olduğunu söyledi. Öztürk, kaçak binası için devlete metrekare ve emlak rayiç bedeli için toplam 22 bin 800 lira para ödedi.

Başvurular devam ediyor

Yasanın yürürlüğe girdiği günden itibaren yoğun ilgi ile karşılaşan imar barışında başvurular devam ediyor. 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvuruların yapılabildiği imar barışında yapı kayıt belgesi ödemeleri için ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar süre bulunuyor. İmar barışından yararlanmak isteyen vatandaşların e-devlet şifresiyle sisteme giriş yapmaları ve bilgileri eksiksiz, doğru bir şekilde doldurmaları gerekiyor.
 


Geri Dön