25 / 04 / 2024

İMİB Doğal Taş Tasarım Yarışması yurt dışına açıldı!

İMİB Doğal Taş Tasarım Yarışması yurt dışına açıldı!

Bu yıl üçüncü kez düzenlenen yarışma, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan'daki katılımcılara da kapılarını açtı...



Bu yıl üçüncü kez düzenlenen yarışma, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan'daki katılımcılara da kapılarını açtı. 


Kadir AVCI İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin (İMİB) Türk doğal taşlarının zenginliğiyle tasarımcıların hayal gücünü buluşturduğu ve bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Doğal Taş Tasarım Yanşması'nda, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan'daki katılımcılar da yer alabilecek. 


İMİB açıklamasına göre, Birlik, zengin renk ve desen çeşitliliğine sahip Türk doğal taşlarının marka değerini tasarımla yükseltiyor. Doğal taşların dünyanm değişik coğrafyalarından birçok ülkeye ihracatı gerçekleştiriliyor. Tasarımın gücüyle doğal taşların bilinirliğini artırmak için düzenlenen yarışmada, özgün ve üretilebilir yaratıcı fikirlere ulaşılması hedeflendi. İMİB'in Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ekonomi Bakanlığı desteğiyle düzenlediği 3. Doğal Taş Tasarım Yanşması'nda katma değeri yüksek, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir tasarımlar yarışacak.Yarışmanın öğrenci kategorisi için üniversitelerin Mimarlık, İç Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı, İnşaat Mühendisliği, Tasarım, Endüstriyel Tasarım, Maden Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Heykel, Güzel Sanatlar, Seramik - Cam bölümlerinde lisans eğitimi gören öğrencilerle meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerinde ön lisans eğitimi gören öğrenciler başvuru yapabilecek. 


Yarışmanın profesyonel kategorisine ise üniversitelerin ve meslek yüksekokullarının Mimarlık, İç Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı, İnşaat Mühendisliği, Tasarım, Endüstriyel Tasarım, Maden Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Heykel, Güzel Sanatlar, Seramik - Cam bölümlerinden mezun olanlarla birlikte bu bölümlerde yüksek lisans/doktora eğitimi gören öğrenciler de başvurabilecek. 


Doğal taşın değerine değer katacak yarışmanın profesyonel kategorisinde, birinci gelen tasarımın sahibi 20 bin TL, ikinci 15 bin TL ve üçüncü 10 bin TL ödül kazanacak. Bu kategorinin mansiyon ödülü ise 5 bin TL olarak belirlendi.


Hürses Gazetesi 


Geri Dön