23 / 04 / 2024

İMO, ODTÜ yolu için dava açtı!

İMO, ODTÜ yolu için dava açtı!

Türk Mühendis ve Mimar Odalan Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Ankara Şubesi Başkanı Selim Tulumtaş, ODTÜ yolu olarak bilinen yol için dava açtıklarını söyledi...



Tulumtaş, 18 Eylül'de  Ankara  Nöbetçi İdare Mahkemesinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı aleyhine açtıkları davaya ilişkin basın toplantısı düzenledi. Söz konusu bağlantı yolundan, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk olarak 1991 yılında belediye meclis kararıyla onaylanan Nazım İmar Planında "iki mahalle arasında bir bağlantı yolu" olarak bahsedildiğini ifade eden Tulumtaş, 1993'te "trafik yolu" olarak değiştirildiğini, 1994'te ise bölgenin gelişimi esas alınarak 4 şeritli bir yol olarak genişletildiğini iddia etti.

Tulumtaş, 2007'de ise Ankara Üst Ölçek Nazım İmar Planında yolun güzergahı tanımlanarak, "yolun iki mahalle arası bağlantı yolu olmaktan çıkarıldığını" öne sürdü.

Koruma Amaçlı İmar Planı onaylanmadan, 100. Yıl ve Çiğdem Mahallesi arasında yol inşaat çalışmalarına başladığını iddia eden Tulumtaş, şöyle konuştu: "Yol yapımının gündeme getirildiği bu süreçte gerek işin ihale ediliş biçimi gerekse de yolun yapımı açısından birçok hukuka aykırılıklar bulunmaktadır. Buna göre 2012 ve 2013 yıllarına ait Ankara Büyükşehir Belediyesinde ödeneği bulunmayan yol işiyle ilgili ihaleye çıkılması Kamu İhale Kanunu, Belediye Kanunu, Çevre Kanunu ve Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'na aykırılıklar içermektedir. Yolun ihale ediliş biçimi açıktır ki eşit muamele ve rekabet edebilirlik ilkelerini ihlal etmektedir."

Milliyet

Geri Dön