27 / 04 / 2024

İMO vergi denetimi açıklaması yaptı!

İMO vergi denetimi açıklaması yaptı!

İMO tarafından yapılan yazılı açıklama ile, bazı gazete ve web sitelerinde "İMO'nun, Maliye Bakanlığı tarafından vergi denetimine tabi tutulduğu" yönünde haberler yer aldığı ifade edildi



TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulunun, İMO'ya ait defter ve belgeleri incelemek için istediğini bildirdi. İMO'dan yapılan yazılı açıklamada, bazı gazete ve web sitelerinde "İMO'nun, Maliye Bakanlığı tarafından vergi denetimine tabi tutulduğu" yönünde haberler yer aldığı belirtildi.
Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulunun, İMO'ya ait defter ve belgeleri incelemek için istediği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulundan gelen yazıda, odamızın 2010 döneminde ait hesap ve işlemlerinin vergi kanunları yönünden inceleneceği belirtilmektedir. Talep üzerine Odamız istenen belgeleri hazırlamaktadır. İMO bütün faaliyetlerini şeffaflık ilkesi doğrultusunda denetime açık yürütmektedir. Denetimin içeriği belli olduktan sonra Odamız konu ile ilgili görüşlerini kamuoyuyla paylaşacaktır."

Hürses

Geri Dön