29 / 03 / 2024

İnciraltı ve Bahçelerarası’nın imar planları yapılmalı!

İnciraltı ve Bahçelerarası’nın imar planları yapılmalı!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı ve Bahçelerarası imar planlarıyla ilgili çağrıda bulundu.



İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, AK Parti  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’ye çağrı yaptı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, İnciraltı ve Bahçelerarası imar planlarının askı süreciyle birlikte, toprak sahiplerinin haklarını koruyacak ve yatırımcının önünü açacak bir kanun talep ettiklerini söyleyen Karabulut, “Bölgemize imar planları yapılmalı ve bu kanunla korunaklı hale getirilmeli. İzmir, bölgeyi kazanmalı” dedi.

Büyük potansiyel

5 milyon metrekarelik İnciraltı ve Bahçelerarası’nın bugün kamuya yararsız bir şekilde beklediğini söyleyen Karabulut, şu açıklamalarda bulundu:

“2700 ailenin hak sahibi olduğu yerlerde bugün kentsel dönüşüm konuşulmuyor, çünkü burada yaşayanlar gecekondu yapmadı, yaptırtmadı. Ancak suların borlanması, buranın tarım yapılamaz hale gelmesi, arsa vergileri ve maddi olanaksızlıklar nedeniyle bazı komşularımız topraklarını satıp gitmek durumunda kaldı. 10 milyar dolarlık yabancı yatırım çekebilecek, 15 bin istihdam yaratabilecek ve 100 bin yeni turisti getirebilecek güzellikte olan bölge; planlama olmadığı için bugün nargile kafeler, düğün salonları ve mangalcılarla değerini her geçen gün yitiriyor. Artık, İnciraltı’nı kazanalım.”


Geri Dön