26 / 04 / 2024

İndirim furyasıyla TÜFE eksi geldi!

İndirim furyasıyla TÜFE eksi geldi!

Giyim ve ayakkabıdaki yüzde 5.58'lik düşüş, durgunluk nedeniyle konut ve ev eşyasındaki düşüşlerle birleşince şubat ayında tüketici enflasyonu sürpriz yaptı: -% 0.34



Türkiye'de şubat ayı itibarıyla yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında (TÜFE) yüzde 7.73, üretici fiyatlarında (ÜFE) yüzde 6.43 arttı. Geçen yılın aynı ayında yıllık enflasyon TÜFE'de yüzde 9.10, ÜFE'de yüzde 8.15 olmuştu. Böylece, şubat ayı itibarıyla yıllık enflasyon, geçen yılın aynı ayının, TÜFE'de 1.37 puan, ÜFE'de 1.72 puan altında gerçekleşti.
Tüketici enflasyonunun düşmesinde en büyük rolü indirimler nedeniyle fiyatların yüzde 5.58 gerilediği giyim ve ayakkabı kalemi oynadı. Konut sektöründe yüzde 0.99, ev eşyasında da yüzde 1 düşüşler yaşandı. Başta internet olmak üzere KDV indiriminin yapıldığı haberleşme fiyatlarında da yüzde 1.18'lik düşüş yaşandı. En sert artış ise yüzde 1.34 ile ulaşım ücretlerinde...

MB, 'faiz indirimi bitecek' işareti verdi
Merkez Bankası 19 Şubat'ta yapılan 150 baz puanlık indirime ilişkin dün yayımlanan toplantı tutanak özetlerinde şu görüşlere yer verdi:
l Bundan sonraki olası faiz indirimi son indirime göre daha yavaş olabilir.
l Önümüzdeki aylar enflasyon düşüşünün hızlanacağı tahmin edilmektedir.
l Faiz indirimleri, kredi faizi indirimlerine göre sınırlı kaldı.
l İç ve dış finansman koşullarının halen sıkı seyretmesi nedeniyle bankaların vereceği ticari ve bireysel kredilerdeki toparlanma biraz zaman alır.

Akşam

Geri Dön