25 / 04 / 2024

İnegöl'de imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

İnegöl'de imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

İnegöl Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı Mahmut Demirtaş, "Fiilen kullanılan yapılar, hukuki haklardan yoksun olduğu için milli servet kaybına neden oluyor." diye açıklama yaptı. 



İTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Demirtaş, düzenlenen toplantıda inşaat sektöründe faaliyet gösteren oda üyelerini, imar barışı konusunda bilgilendirdi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Demirtaş, imar barışına ilişkin düzenlemeyle Türkiye'deki 14 milyon sorunlu konut, iş yeri, dükkan, fabrika, otel ve benzeri yapıların kayıt altına alınmasının amaçlandığını dile getirildi. İmara aykırı yapılaşmanın belli başlı nedenlerinin olduğunu da sözlerine ekleyen Demirtaş, şunları söyledi:

"Fiilen kullanılan yapılar, hukuki haklardan yoksun olduğu için milli servet kaybına neden oluyor. 1984 yılından bu yana yapılmış ya da halen inşa halinde olan imar ve mülkiyet sorunlu binalar, yasal düzenleme ile ekonomik değere kavuşturulacak. Yapı kayıt belgesi verilerek imara aykırı yapılara yasallık kazandırmayı amaçlayan uygulamayla ilgili üyelerimizi bilgilendirmek istedik."

İmar barışı hesaplaması nasıl yapılır?

İmar barışı hangi yapıları kapsıyor?


Geri Dön