23 / 04 / 2024

İnegöl'deki 10 metruk bina yıkıldı!

İnegöl'deki 10 metruk bina yıkıldı!

Bursa’da İnegöl Belediyesi tarafından tehlikeli binaların yıkım çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda 10 metruk binanın yıkımı tamamlandı.



Bursa İnegöl Belediyesi aracılığıyla görüntü kirliliği oluşturan ve tehlike arz eden binaların yıkım çalışmaları sürüyor. Kırsal ve merkez mahallelerde yer alan 10 metruk binanın yıkımını gerçekleştirildi.

Bursa’da Bugün Gazetesi’nde yer alan habere göre; modern bir kent oluşturmak ve gelecek nesillere güzel bir şehir miras bırakmak için çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda sadece yaparak değil, yıkarak da geleceğin İnegöl'üne imar çalışmaları yapılıyor.

İnegöl Belediyesi aracılığıyla, halk sağlığını tehdit eden durumlar karşısında ilçe halkının güvenliği için kullanılmayan metruk binaların yıkım çalışmaları devam ediyor.

Bu çalışmalar sürecinde 8 kırsal ve merkez mahallede 10 metruk binanın yıkımı tamamlandı. Geçen hafta gerçekleşen yıkımlarda, Çayyaka Mahallesi’nde bulunan 144 ada 9 parsel, Cerrah Mahallesi’nde 189 ada 14 parsel, Alibeyköy Mahallesi’nde 1840 ada 41 parsel ve 1844 ada 112 parsel, Olukman Mahallesi’nde 136 ada 2 parsel, Cuma Mahallesi’nde 28 ada 14 parsel, Lütfiye Mahallesi’nde 129 ada 8 parsel, Yeniceköy Mahallesi’nde 569 ada 4 parsel ve 712 parsel ile Süleymaniye Mahallesi’nde 244 ada 25 parsel adreslerinde yer alan 10 metruk binanın yıkım çalışması Fen İşleri ekipleri tarafından yapıldı.

Kırsal mahallelerde ve merkezde tehlike yaratan, halk sağlığını ve güvenliğini tehdit eden benzer binalarla ilgili yıkım çalışmalarının devam edeceği açıklandı.

Kaçak yapı kaldırıldı

Diğer yandan, Mimar Sinan Caddesi üzerinde bir işyeri önünde yapılan kaçak yapının da denetimler sonucu yapılan uyarılardan sonra işyeri sahibi tarafından kaldırıldığı aktarıldı.

İnegöl'deki 2 metruk bina yıkıldı!


Geri Dön