25 / 04 / 2024

ING'den mortgage kredilerinde yeni ürünler gelecek

ING'den mortgage kredilerinde yeni ürünler gelecek

ING Bank Türkiye'nin yeni CEO'su Wilfred Nagel, Türkiye'nin Avrupa'da büyümek istedikleri 2 ülkeden biri olduğunu  belirtti



Oyak Bank'ı alarak Türk bankacılık sektörüne giren ING Bank Türkiye'nin yeni CEO'su Wilfred Nagel, Türkiye'nin Avrupa'da büyümek istedikleri 2 ülkeden biri olduğunu belirterek, “Amacımız 5'inci büyük özel banka olmak” dedi.


HOLLANDALI bankacılık devi ING Bank Türkiye'nin Ocak 2010'da göreve gelen CEO'su Wilfred Nagel, “Türkiye, Rusya ile birlikte Avrupa'da büyümek istediğimiz 2 ülkeden biri. 5-7 yıllık stratejilerimizden biri de kâr ve varlıklar açısından Türkiye'nin önde gelen bankaları arasında olmak. Türkiye'nin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirip Türkiye ile birlikte büyüyeceğiz, hedefimiz Türkiye'nin 5'inci büyük özel bankası olmak. Burada gücümüzü katlamak ve yatırımlarımıza devam etmek istiyoruz. Türkiye'ye inanıyoruz ve bunun için stratejik yol haritamız da hazır” dedi.
Şube sayısı 450 olacak
Oyakbank'ı satın alarak Türk bankacılık sektörüne giriş yapan ING Bank'ın üst yönetiminin de katıldığı toplantıda, 40 ülkede 105 bin çalışanı ve 85 milyon müşterileri olduğunu hatırlatan Nagel şunları söyledi: “Türkiye pazarına girdikten sonraki 2 yıl içinde markalaşma sürecimizi başarıyla tamamladık, krize rağmen altyapımızı iyileştirmek için kayda değer yatırımlar yaptık, uluslararası iyi uygulamaları Türkiye'ye getirdik ve şimdi bir sonraki aşamaya hazırız. Dünyada 800 müşteriye bir çalışanımız denk geliyor. Yakın gelecekte Türkiye'de şu anda 359 olan şube sayımızı 450'ye çıkarmayı hedefliyoruz.” Nagel şöyle devam etti: “Türkiye'de krizin ciddi etkisi geçti. Türkiye'deki varlığımız açısından planlarımızı değiştirmedik. Sadece her şeyi  istediğimiz kadar kısa sürede uygulayamayacağımızı gördük. Bu kriz aslında planlarımızı 18 ay geri çekti ama temelde bir değişiklik yapmadık. Türkiye'de aynı hızla  büyüyeceğiz. Bizim isteğimiz ciromuzu 2'ye katlamak bu da karlılığımızı 3'e katlamak.  ING Grubu'nun, stratejimizin uygulanması için desteği tam ve ING Bank Türkiye'nin bunu gerçekleştirmek için Grup bünyesindeki tüm kaynaklara erişimi mevcut.”

Hiç pişman olmadık

WILFRED Nagel, global kriz sürecinin şirketlerin değerlerini eritmesi sonucunda Oyak Bank için ödedikleri fiyat ile ilgili şunları söyledi: “Oyakbank'ı bu fiyata (2.7 milyar dolar) almaktan  dolayı pişman değiliz. Keşke beklemiş olsaydık demedik. Böyle bir satın alma uzun vade düşünerek olur.”

Mortgage kredilerinde yeni ürünler gelecek  

WILFRED Nagel, Türkiye'de mortgage kredileri alanında çok büyük bir potansiyel bulunduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Mortgage kredileri konusunda, ING Grubu'nun uluslararası tecrübesini de kullanarak sektör için birçok ilke imza attık. Bu alanda 2009 yılında yüzde 20,2'lik bir büyüme gösterdik. 10-20 yıl içerisinde pazarın Avrupa ve Amerika standartlarına ulaşacağını öngörüyoruz ve yatırımımızı bu yönde yapıyoruz.” ING Bank Murahhas Üyesi Vincent van den Boogert, ise daha çok sayıda insanın yararlanması için küçük taksitlerle daha uzun vadeli mortgage kredi uygulamaları başlattıklarını ve 2010 yılı içinde yeni ürünlerle piyasada daha etkin konuma gelmeyi amaçladıklarnıı kaydetti.
Hürriyet


Geri Dön