24 / 04 / 2024

İngiltere'de gayrimenkul yatırımları patladı!

İngiltere'de gayrimenkul yatırımları patladı!

İngiltere'de emlak vergisinin askıya alınması ile birlikte evler rekor bir hızla satılmaya başladı. Diğer yandan ülkede gayrimenkul fiyatları Mart ve Nisan aylarında yüzde 2,1 oranında yükseldi. 



İngiltere'de geçtiğimiz aylarda emlak vergisinin askıya alınmasıyla gayrimenkul yatırımları patladı. Milliyet'te yer alan habere göre; ülkede alım satınlar tüm zamanın en yüksek seviyesine ulaştı.  Mülklerin yaklaşık dörtte biri bir haftadan kısa bir süre içinde satılıyor. Diğer yandan bu satışlar konut fiyatların artmasında da etkili oldu. İngiltere’deki bir gayrimenkulün ortalama alış fiyatı Mart ve Nisan’da yüzde 2,1 oranla yaklaşık 7 bin Pound artarak 328 bin Pound’a çıktı.

 İngiltere de gayrimenkul yatırımları patladı!

Başkentten ve büyük şehirlerden kaçış

Emlak vergisindeki moratoryum kararı bu canlılığın en büyük etkeni olarak düşünülüyor. Vergilerin Haziran ayı sonuna kadar ödenmeyecek olması ve başarılı aşılama kampanyasıyla beraber ekonomik iyileşme umudunun artması da emlak piyasasındaki talebin artmasına sebep olduç Diğer yandan salgın esnasında yaşanan karantina dönemleri, birçok İngiliz’i, başkentten ve büyük şehirlerden uzaklaşmaya yönlendirdi.  Konut satışları, İngiltere’nin daha sakin şehirlerinde ve merkeze uzak kırsallarda yoğunlaştı.

İngiltere’de konut fiyatları nisanda yüzde 7,1 yükseldi!


Geri Dön