19 / 04 / 2024

İngiltere'de göçmenler köşke el koydu!

İngiltere'de göçmenler köşke el koydu!

 Londra'daki lüks semtte boş köşkü mesken edinen 30 Doğu Avrupalı tek kuruş ödemiyor. Mahkeme konutu boşaltmaları için tebligat çekti...



İngiltere'de kimsenin yaşamadığı 10 milyon sterlinlik (24 milyon TL) malikane, 30 Doğu Avrupalı göçmene mesken oldu. Londra'nın lüks semtlerinden Highgate'te yer alan 4 katlı, 10 yatak odalı ve 3 banyolu köşke izinsiz giren grup tek kuruş ödemiyor. Köşkte yaşayan ve yaşları 19 ila 50 arasında değişen göçmenlerin büyük çoğunluğunun Baltık cumhuriyetleri ile Polonya'dan İngiltere'ye geldikleri açıklandı.

FATURALAR ESKİ SAHİPLERE
Kendine İngiliz ismi seçen ve 'Jason Ruddick' olduğunu söyleyen 21 yaşındaki Letonyalı göçmen, kimsenin oturmadığı evlere izinsiz yerleşmeye karşı sert hukuki yaptırımlar olmadığı için İngiltere'yi tercih ettiklerini vurguladı. Bununla beraber malikanenin davetsiz misafirlerine, konutu boşaltmaları için 19 Ocak'a kadar süre veren bir mahkeme tebligatı gönderildi. Göçmenler çıkarıldıkları takdirde yeni bir eve geçeceklerini açıkladı. Malikanede geçen yılın temmuz ayına kadar ünlü İngiliz televizyonu ITV'nin denetim kurulu başkanı 61 yaşındaki John Ormerod ile yargıç eşi Pamela Ormerod'un oturduğu belirtildi. Malikaneye Noel tatilinde giren göçmenler, binada oturmalarının 'yasal' olduğunu iddia eden afişleri de konutun çeşitli yerlerine asmayı ihmal etmedi. Elektriği, sıcak suyu olan ve ısınma sorunu bulunmayan malikanede, faturalar evin eski sahiplerine gönderiliyor. çoğu işsiz olan malikanenin göçmen sakinleri, yiyeceklerini de semtteki Iceland süpermarket zincirinin çöplüğünden temin ettiklerini söylüyor. Kendine Ruddick diyen göçmen, süpermarketteki bir gıda ürünü bozuk çıkınca tüm paketin çöpe atıldığını, böylece yiyecek ve içecek sorunu yaşamadıklarını belirtiyor. George Michael gibi ünlü sanatçıların evlerine bir taş atımlık mesafede olan malikanenin bu şekilde mesken tutulması ise komşuları çileden çıkarıyor. Komşular, malikanede yaşayan göçmenlerin etrafı kirlettiğini, fare akınına yol açtığını ve gürültü yaptığını öne sürüyor.
Sabah


Geri Dön