19 / 04 / 2024

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 10 yükseldi!

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 10 yükseldi!

2021 yılı Eylül ayında İngiltere'de ev fiyatları yüzde 10 artış kaydetti.



Konut finansman kuruluşu Nationwide, ülkede ev fiyatlarının Eylül ayında aylık bazda yüzde 0,1, yıllık bazda ise yüzde 10 seviyesinde yükseldiğini açıkladı.

Milliyet'te yer alan habere göre; son verilerle beraber İngiltere'de ortalama bir konutun fiyatı 248 bin 742 sterline yükseldi. Açıklamada değerlendirmelerini aktaran Nationwide Başekonomisti Robert Gardner, bir önceki ayda (Ağustos) konut fiyatlarındaki senelik bazda artışın yüzde 11 seviyesinde olduğunu hatırlatarak, Eylül ayında fiyat artışında küçük bir yavaşlamanın yaşandığını dile getirdi.

İngiltere de konut fiyatları yüzde 10 yükseldi!

İngiltere’de pandeminin etkili olmaya başladığı 2020 senesinin Mart ayından bu yana konut sektörüne olan talep güçlü artmaya devam etti. Nationwide verilerine göre, ülkede konut fiyatları 2021 yılının Eylül ayı itibarıyla 2020 senesinin başına kıyasla yüzde 13 yükseldi.

Salgın zamanında evlerinden çalışabilme imkanına sahip insanların, aileleri ile daha geniş evlerde oturmak istemesi, İngiliz hükümetinin pandemi süresince sağladığı geçici vergi muafiyeti gibi konular konut sektörüne olan talebi de arttırdı.

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 7,1 arttı!


Geri Dön