20 / 04 / 2024

İnnovia 4'te inşaat çalışmaları devam ediyor!

İnnovia 4'te inşaat çalışmaları devam ediyor!

Esenyurt’ta yaşanan imar sorunları nedeniyle gecikmeli başlayan İnnovia 4 projesinde inşaat çalışmaları devam ediyor. Yeşil GYO Genel Müdürü Işık Gökkaya, “Sorunlar nedeniyle 6 ay şantiyeye giremedik. Ancak proje söz verdiğimiz şekliyle bitecek” dedi...




Gayrimenkul sektörünün en çok tartışılan bölgesi Esenyurt’ta imar krizi çözüldü ama projeler gecikti. Bölgedeki şantiyenin durmasına neden olan imar sorunu İstanbul Büyükşehir Belediye’nin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planları’nı onaylamasıyla sona erdi. Ancak çözüme giden süreçte yaşanan zaman kaybı Esenyurt’tan daire sahibi olanları kaygılandırdı. 14 bin konutla Türkiye’nin en büyük özel sektör projelerinden biri olarak hayata geçen İnnovia’nın 4’üncü etabında benzer sorunlar yaşandığı öne sürüldü. İnnovia 4’ten konut alanlar teslim süresi yaklaşan projede henüz kat çıkılmaması nedeniyle endişe duyduklarını söyledi. Konu ile ilgili iddialara cevap veren Yeşil GYO Genel Müdürü Işık Gökkaya inşaatın sorunsuz devam ettiğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Esenyurt Belediyesi arasında yaşanan sorunlar nedeniyle gecikme olduğunu belirten Gökkaya, “Biz iki günlük bir şirket değil, halka açık bir şirketiz. Yakın zamanda 3. etabı teslim edip projede toplam 8 bin konut teslimi yapmış olacağız. En yakın zamanda İnnovia 4 projesini de teslim edeceğiz” diye konuştu. Gökkaya, 4 bin 300 konutluk projede 2 bin konutun satıldığını dile getirdi. 


3 VARDİYAYLA ÇALIŞILIYOR 


Projelerde en büyük zaman ve maliyetin toprak aşamasında yaşandığını söyleyen Gökkaya, fore kazıkların çakılmaya başlandığını ifade etti. Projenin erken teslimi için 3 vardiyalı çalışma yürüttüklerini belirten Gökkaya, “Sözleşmelerimizde karşılıklı yükümlüküklerimiz söz konusu. Geç kalınan projelerde daire sahiplerine gerekli ödemeler yapılır” diye konuştu.


EK PROJE İPTAL OLDU


Şirket yakın zamanda İnnovia Park adında bir proje daha yapacağını duyurmuştu. Söz konusu proje İnnovia 4’ün bünyesinde yer alıyor. Projeden daire alanların yaptığı açıklamaya göre, İnnovia 4’ten yüzde 35’lik kesinti yapılarak yeni bir proje daha yapılması teklif edildi. Gökkaya, “Biz müşterilerimize gecikmeyi önlemek için bu projeyi önerdik. Amacımız mağduriyetleri önlemekti. Bu amaçla imar haklarımızdan feraget edecektik. Ancak onlar eskisi gibi kalmasını tercih etti. Bu nedenle İnnovia 4 ilk açıklanan haliyle inşa ediliyor” dedi.


Ödeme kolaylığı istiyorlar


YEŞİL GYO imzalı projeden konut alan ve mağdur olduklarını iddia eden kişiler sosyal medyada grup kurdu. Projeden ev sahibi olanlar, “2011’den bu yana taksit ödüyoruz ama ortada proje yok. Teslim tarihi Aralık 2013 olan ve en geç 2014 Haziran’da teslim edileceği söylenen projede ödemelerin büyük kısmını yaptık. Projeyi teslim alıp kira geliri ile taksit ödemeyi planlıyorduk ama proje bitmeyince bunu da yapamadık. Mağduriyetimizin engellenmesi için ödemelerin teslim tarihine ertelenmesini ya da taksitlendirilmesini istiyoruz” dedi.


Hürriyet


Geri Dön