29 / 03 / 2024

İnönü Üniversitesi'nde ağaç parkı kurulacak!

İnönü Üniversitesi'nde ağaç parkı kurulacak!

İnönü Üniversitesinde arboretum (ağaç parkı) kurulacağı bildirildi. Parkta Malatya'da yetişen alıç türleri ve Hekimhan cevizi ile ilgili bilimsel çalışmalar yapılacak



İnönü Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektörlük ile Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü arasında bilimsel çalışmalar ve ağaçlandırma faaliyetleri düzenlenmesine dair protokol yapıldı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ile Elazığ Orman Bölge Müdürü Zeki Temur tarafından imzalanan protokolle; İnönü Üniversitesi merkez yerleşkesi içinde yaklaşık 45 hektarlık bir alanda arboretum kurulması hedefleniyor.

Projesi İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı bölümü tarafından hazırlanan parkta, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünün müşterek olarak Malatya yöresinde doğal olarak yetişen alıç türleri ve Hekimhan cevizi ile ilgili bilimsel çalışmalar yapılması hedefleniyor.

Bu çerçevede Malatya ile Elazığ illerindeki tıbbi ve aromatik bitkilerin tespit edilerek ekonomiye kazandırılması amacıyla önümüzdeki yıl haziran ayında bilimsel bir etkinlik de yapılacak.

AA


Geri Dön