26 / 04 / 2024

İnönü'ye sezon sonu kazma vuruluyor

İnönü'ye sezon sonu kazma vuruluyor

Geçtiğimiz günlerde Fulya Projesi'ni hayata geçirerek büyük bir başarıya imza atan Beşiktaş yönetimi, mayıs ayında da İnönü Stadı'na ilk kazmayı vurmayı planlıyor



Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, önceki gün Çırağan Sarayı'nda yazılı ve görsel medyanın genel yayın yönetmenleri, spor müdürleri ve spor yazarlarıyla bir araya gelerek yeni projelerini anlattı. Yaklaşık dört saat süren toplantıda Demirören, İnönü Stadı'nın yeniden yapılması için başlatılan girişimlerin son aşamaya geldiğini ve bu konuda medyanın desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Başkan Demirören, liglerin bitmesiyle birlikte İnönü Stadı'na ilk kazmayı vurmayı planladıklarını açıklarken, inşaat süresince maçlarını Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde oynayacaklarını duyurdu. Bu girişimin Anadolu'daki Beşiktaş sevgisini artıracağını ifade eden Yıldırım Demirören, yeni stadın tüm projelerinin hazır olduğunu, Anıtlar Kurulu'ndan karar çıkar çıkmaz bu işe başlamaya hazır olduklarını dile getirdi.

İnönü Stadı'yla ilgili kararın Anıtlar Kurulu'ndan çıkma aşamasında olduğunu vurgulayan Başkan Demirören, "Yeni stadı yap-işlet-devret modeliyle yapacağız. Beşiktaş'ın kasasından bir lira dahi çıkarmayacağım. Stadın isim hakkını da paraya çevireceğiz. Bu sayede yılda en az 5 milyon dolar kasamıza girecek." değerlendirmesinde bulundu.

Stat, 110 milyon Euro'ya mal olacak

İnönü Stadı'nın yeniden inşa çalışmalarının 110 milyon Euro'ya mal olacağını kaydeden Yıldırım Demirören, şöyle devam etti: "Projeler hazır. Anıtlar Kurulu'nda işlemler hızla yürüyor. İznin çıkması halinde İnönü'ye ilk kazmayı mayıs ayında vurmayı hedefliyoruz. Biz devletten yer istemiyoruz, var olan stadı yıkıp, yerine her yönüyle modern bir stat yapmayı hedefliyoruz. Bu rüyamızın gerçeğe dönüşmesine az kaldı. Şampiyonluklar elbette önemli, ancak tesislerle tarihe geçiyorsunuz. Daha önceki yönetimlerin yapmayı planladığı Fulya Projesi'ni bitirmek bize nasip oldu. Şimdi sırada İnönü Projesi var. Tribünleriyle, oto parklarıyla, localarıyla, beş bin kişilik konferans salonuyla tüm Türkiye'ye örnek bir stat, olacak. 42 bin kişi kapasiteli yeni stadımızda 200 tane loca olacak. Kısacası yeni stat kulübümüze yılda yaklaşık 30 milyon Euro gelir getirecek."

İnönü Stadı'nı bir buçuk yıl içinde bitirmeyi hedeflediklerine de değinen Demirören, inşaat süresince Olimpiyat Stadı'nda maç oynamayı hiç düşünmediklerini ifade etti. Anadolu'ya açılmanın temelinde, Beşiktaş sevgisini bu kentlere taşımak olduğunu belirten Yıldırım Demirören, "Anadolu'da müthiş sevgi ve yakınlık görüyoruz. Diğer rakip taraftarların da sevgisi üst düzeyde. Amacımız, taraftar sayımızı daha da artırmak." diye konuştu.

Başkan Demirören, toplantıya katılanların, "Maçlar Anadolu'da olursa, şampiyonluk ne olacak? Bu büyük bir engel değil mi? Ya da şampiyonluğu bu süreçte rafa mı kaldıracaksınız?" şeklindeki sorularına, "Elbette şampiyonluğu yine kovalayacağız. Ama bu süreçte biraz hoşgörüye gereksinimimiz var. Bu demek değildir ki, şampiyonluğu o sezon rafa kaldıracağız. Yine hedefimiz zirve olacak. Ancak bu anlamda, bu yolda biraz sabır ve hoşgörü bekliyoruz camiadan. Şampiyonluklar geçicidir, ama eserler kalıcıdır." şeklinde cevap verdi.
 
Zaman


Geri Dön