25 / 04 / 2024

İnşaat makinalarında 2015 stabil bir yıl olacak!

İnşaat makinalarında 2015 stabil bir yıl olacak!

İMDER Başkanı ve CECE Yürütme Kurulu Üyesi Halil Tamer Öztoygar: 2014 yılı Avrupa sektörü için, sorunlu ama iyi geçti. 2015 ise stabil bir yıl olacak.



Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) Başkanı ve CECE Yürütme Kurulu Üyesi Halil Tamer Öztoygar 2014 yılının Avrupa İnşaat Ekipmanları sektörü için, sorunlu ama iyi geçtiğini, 2015 için ise 'stabil' bir yıl olacağını söyledi. 2014 yılını Avrupa inşaat Ekipmanları piyasası en dinamik ikinci bölge olarak tamamlarken. Kuzey Amerika bölgesinin birinci oldu. 




CECE (Avrupa İnşaat Ekipmanları Komitesi)'nin yaptığı araştırma ışığında CECE Yürütme Kurulu Üyesi Halil Tamer Öztoygar, iş ve inşaat makinaları sektörünü değerlendirerek açıklamalarda bulundu. Öztoygar, Avrupa piyasasındaki satışların 2013 yılına kıyasla, yüzde 9 oranında artış gösterdiğini, ihracatta ise hafif bir artış gözlemlendiğini belirtti. Öztoygar, "Bu pozitif bir gelişmeydi. Piyasalar hala 2007 yılındaki rekor seviyenin yüzde 40 altında bulunmaktadır. Avrupa'da bu sene büyük farklılıklar oluştu. 

Güney Avrupa'nın çok düşük seviyelerde kalmasına karşın, İngiltere ve Almanya gibi ülkeler, kriz öncesindeki dönem seviyesine yaklaştılar. Avrupa'da, endüstri, bir yıl içinde tam olarak ekonomik döngüyü tecrübe etti. 



Yazın yaşanan iyileşmenin uzaması, sene sonuna kadar devam etti. Avrupa'da ülkeler arasında büyük ayrımlar oldu. ingiltere'de satışlar, 2013 yılına kıyasla, yüzde 30 artış gösterdi. Fakat Türkiye ve Rusya kötü bir yıl geçirerek, piyasalarında yüzde 25 ve 37'lik daralma görüldü" dedi.



Hürriyet Ek


Geri Dön