25 / 04 / 2024

İnşaat maliyet artışı inşaat sektöründe kriz yarattı! Maliyetler yüzde 90 arttı!

İnşaat maliyet artışı inşaat sektöründe kriz yarattı! Maliyetler yüzde 90 arttı!

İnşaat maliyetleri özellikle son aylarda üst üste gelen zam haberleri ile gündemde yerini almaya devam ediyor. İnşaat maliyetlerindeki fahiş artışlar inşaat sektöründe kriz yarattı ve maliyetler yüzde 90 arttı. Peki İnşaat sektörü şuanda ne durumda? İşte resmi verilerle inşaat sektörü...



Boş yer bulmakta zorlanıyorlar

Yıllık depo ücretleri yüksek olsa da kar-zarar dengesinde yatırımcıların karlı çıktığını kaydeden Altınay, “Yatırımcı, örneğin 10 milyonluk kar elde edecekse bir depo için 250-300 bin TL harcamakta sorun görmüyor” ifadelerini kullandı.

Ancak yatırımcılar her ne kadar depolara yönelmiş olsa da depo bulmak kolay değil.  Konuyla ilgili ise Altınay şunları söyledi: “Boş depo bulmak çok zor. Çünkü pandemide e-ticaret sektörünün büyümesi ve son dönemde fabrikaların üretimlerini artırmasıyla depolara büyük ilgi gösterildi.  Talep çok fazla olduğu için mevcuttaki depoların çoğu kiralandı. Alternatif seçenek bulmakta zorlanıyoruz. Fabrikaları büyük olan sanayicilerin bazısı kendi alanlarında küçültme yapıp mevcut fabrikalarının bir kısmını depo olarak kiraya verme yoluna gidiyor.”

İnşaat maliyet artışı inşaat sektöründe kriz yarattı! Maliyetler yüzde 90 arttı!

İstanbul’da yer kalmadı

İstanbul’da kiralık depo kalmadığını aktaran Altınay, “İstanbul içinde depo bulamayanlar Tekirdağ, Edirne gibi çevre illere yöneliyor. O nedenle Çatalca, Silivri, Selimpaşa, Çerkezköy ve Çorlu hattı büyük rağbet görüyor” dedi.

Altınay fiyatlar hakkında ise şu bilgiler verdi: “Çerkezköy, Çorlu, Ergene bölgesinde 10 bin metrekare bir fabrikayı şu an 300- 350 bin TL’den kiralama yapabiliyoruz. Bu Hadımköy bölgesinde 10 dönüm bir fabrika için 400- 500 bin TL civarında.”

İnşaat sektörüne deprem etkisi! Müteahhitler ihale yasağı ile sarsıldı!

İnşaat sektörüne bir iyi bir de kötü haber! Demir fiyatları 200 TL düştü fakat İstanbul'u teğet geçti!

İnşaat malzemeleri ihracatında rekor artış: 32 milyon doları geçti!

Geri Dön