26 / 04 / 2024

İnşaat müteahhitleri 2018'den umutlu!

İnşaat müteahhitleri 2018'den umutlu!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş 2018 yılında emlak sektöründe beklentilerini paylaştı.  İnşaat müteahhitleri 2018'den umutlu gözüküyor.




Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, “2018 yılında sektörün yeni piyasa koşullarına uygun çözümler üreteceğine inanıyoruz. Ülke ekonomisinin lokomotif sektörüyüz. 2018 yılında düşük değerli Türk Lirası’nın Türkiye’deki gayrimenkulleri yabancı yatırımcılar için daha da cazip hale getireceğini düşünüyoruz” dedi.

 

Karartaş, Konut arzında yaşanan yükseliş karşısında talebin daha düşük olması ve yükselen kredi faizleri nedeniyle satışların 2017 yılının yılın son çeyreğinde biraz durduğunu ancak, sektöre yabancı ilgisi inşaat sektörünün büyümesinde önemli bir itici güç olduğunu söyledi. Karataş, “Türkiye büyüme potansiyeli ile ekonomiye katkı sağlayan inşaat ve gayrimenkul sektörü ekonominin kalbi olmaya devam edecek. Sektörümüz ülke ekonomi çarkının önemli dişlerinden birisidir. Kendine bağlı birçok alt sektörü beslemesi ve yaratılan istihdamdaki payı göz ardı edilemez” diye sözlerine ekledi.

 

2018 yılının 2017 yılından daha iyi geçeceğini düşünen Karataş, yatırımların ve inşaatların hız kesmeden devam etmesi için ekonomik ve siyasi istikrara ihtiyaç var. 2018 yılından umutluyuz. Yatırımların ve istihdamın artması için sektörümüzün desteklenmesi kaçınılmazdır. KDV’de ve faiz oranlarında sağlanan indirimlerin devam ettiğini görmek bu yükselişin anahtarı olacaktır dedi.


Geri Dön