29 / 03 / 2024

İnşaat ruhsatındaki imza sayısı 18'den 1'e düşürülüyor!

İnşaat ruhsatındaki imza sayısı 18'den 1'e düşürülüyor!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Artvin'de Ticaret ve Sanayi Odasının (TSO) yeni hizmet binasının açılışını yaptı.



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Artvin'de Ticaret ve Sanayi Odasının (TSO) yeni hizmet binasının açılışına katıldı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, açılışın ardından Artvin TSO tarafından Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Ekonomik İstişare Toplantısı"na katılan Hisarcıklıoğlu, burada iş adamlarına açıklamalarda bulundu. Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin, Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Endeksi'nde 60'ıncı sırada bulunduğuna dikkati çekti. Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi. 

"Dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biriyiz, ilk 10'u hedefliyoruz. Bu tablo ülkemize yakışmıyor. İki yıl içinde Türkiye'yi (iş yapma kolaylığı endeksinde) ilk 20'ye sokmayı hedef aldık. Bu kapsamda çok sayıda eylem planı üzerinde bakanlarımızla çalıştık. 100'ün üzerinde reformu hükümetimizle hazırladık. Mesela inşaat izinlerinde mevcut 18 ayrı prosedür var. Şimdi bunlar 6’ya iniyor. Yapı Denetim Kanunu'nda yapılacak değişiklikle inşaat ruhsatındaki imza sayısı da 18'den 1'e düşürülüyor. Ayrıca muhtasar ve SGK beyannameleri birleştiriliyor. Bir şirketimiz yılda ortalamada 45 beyanname veriyordu. Şimdi bu beyanname sayısı 12'ye düşürülüyor, azalıyor."


Geri Dön