24 / 04 / 2024

İnşaat sektörü dünya ekonomisine yön veriyor!

İnşaat sektörü dünya ekonomisine yön veriyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, dünya ekonomisine yön veren sektörlerin başında inşaat sektörünün geldiğinin altını çizdi. Sözlü "İnşaat sektörünü etkileyen birçok faktör dünya ekonomisini de doğrudan etkilemektedir" dedi.



ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, dünya ekonomisine yön veren sektörlerin başında inşaat sektörünün geldiğinin altını çizerek "İnşaat sektörünün içinde çok sayıda alt sektör barındırması ve birçok farklı uzmanlık alanım tek çatı altında toplaması bunun en büyük sebebi olarak gösterilebilir. Gerek istihdam olanakları gerekse yüksek bütçeli inşaat projeleri, inşaat sektörünün dünya ekonomisi ve kalkınma açısından önemine işaret etmektedir. Bu nedenle inşaat sektörünü etkileyen birçok faktör dünya ekonomisini de doğrudan etkilemektedir" dedi. 


YENİLİKLERE AÇIK OLMAK GEREKİYOR 

Sözlü, uluslararası rekabet gücünü artırmak için, inşaat sektöründe teknoloji geliştirme, performans ve verimliliği artırma gibi konularda AR -GE çalışmalarının yanı sıra kurumsal bilgi paylaşımı açısından bilgiye ulaşma, bilginin paylaşılması ve kullanılması da çok önemli bir rol oynadığım belirterek şunları söyledi; "Yapımda bilgi teknolojilerini kullanmak, projeler için yeni finansman modelleri geliştirmek, yeni yapı malzemeleri ve yapım teknolojilerini sektöre kazandırmak büyük önem taşıyor.  Son dönemlerdeki gelişmeleri takiben, inşaat ekipmanlarında yeni teknolojilerin kullanımı artmakta ve dolayısıyla günümüz şartlarına uygun imdatlar gerçekleştirilmektedir." 


İNOVASYONA İHTİYAÇ VAR 

Sözlü, günümüz inşaat sektöründe, pazarların küreselleşmesi, rekabetin yoğunlaşması, işverenler, tedarikçiler, taşeronlar ve çalışanlar ile ilişkilerin artan karmaşıklığından dolayı hem hayatta kalmak hem de başarılı olmak için inovasyona ihtiyaç duyulduğunu belirterek "İnşaat sektöründe de inovasyon, yeni fikirler, süreçler, ürünler, teknolojiler ve yeni pazarlar şeklinde olabilir. Bu bağlamda TÜYAP  Adana  İnşaat Fuarı'nın tüm sektöre ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Son dönemlerde yapılan bu yatırımlar sektöre de önemli bir destek sağlıyor" şeklinde konuştu. 


Hürriyet Ek


Geri Dön