28 / 03 / 2024

İnşaat sektörü düşük faize kilitlendi!

İnşaat sektörü düşük faize kilitlendi!

Merkez Bankası'nın faizleri düşürmesinin ardından, konut sektörü de kredi faizlerinin düşmesi beklentisi içerisine girdi. Gacemer, konut kredilerinin satış için her zaman bir destek olduğunun altını çizdi



Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer konut kredisi faiz oranları ile ilgili değerlendirmede bulundu. 

Faizlerin düşmesiyle satışlarda artış beklediklerini belirten Gacemer, konut kredilerinin satış için her zaman bir destek olduğunun altını çizdi. Konut kredileri ile ilgili bazı bankalarla fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Gacemer 'Konut kredisi faiz oranları ile ilgili bazı sınırlar var o sınırların aşağı inmesi halinde gerek ikinci el konutlara gerek de markalı konutlara yoğun ilgi olur. Bu yönde Haziran'a kadar bankacılar bir düşüş trendi bekliyor. Bizim beklentimiz Haziran'a kadarki süreçte yüzde 1'in altına inmesi. Bunun gerçekleşeceğini düşünüyoruz' dedi. 


'FİYATLAR UYGUNKEN KREDİNİN DÜŞMESİ MOTİVASYON OLUR'

Gacemer sözlerini şöyle devam etti; 'Gerek yatırımcı olarak bizlerin maliyetleri açısından gerekse de müşteriler açısından düşük faiz oranlarının faydası oluyor. Biz şuan arka arkaya lansmanlanmızı yapıyoruz. Sektöre pozitif bakıyoruz. 

Ramazan ayının girmesi ile sektörde satış mevsimi süreci kısalıyor. Şuan hem fiyatlar hazır uygun iken hem de konut kredileri düşer ise moral motivasyonu olarak herkesi olumlu etkiler.'


'YÜZDE 1'İN ALTINDA UYGULANAN KREDİLER FİNANSA EKLENİYOR'

Şuanda sektörün uyguladığı yüzde 1'in altındaki kredilerin genelde finansa eklenerek söylendiğini düşünen Gacemer, 'Müşterilerimiz bankaların faizleri bu kadar yüksekken kredi oranlarının yüzde 1'in altında uygulanmasının fazla karlı olmayacağını biliyor. O nedenle bu işin realitesi bankaların konut kredilerinin oranlarıdır' dedi.

 

'GENÇLER KONUT ALMAK İSTİYOR'

Gençlerin artık konut yatırımına daha çok önem verdiğini belirten Gacemer, 'Bundan yıllar önce gençlere sorduğunuzda önce araba isterlerdi. Konut sonra gelirdi. Ama şimdi gençler konut almak istiyor. Bu izim işimizi kolaylaştırıyor. Ama gençler 3+1 eve bakmak istemiyor. Artık öyle bir yaşam trendi var ki, yoğun temponun içine stüdyolar ve 1+1'ler girdi. Ayrıca evlenme trendleri, boşanma trendleri bunların hepsi gayrimenkul sektörüne yön veriyor' dedi. 


Taraf


Geri Dön