26 / 04 / 2024

İnşaat sektörü güçlü Türkiye için üzerine düşeni yapacak!

İnşaat sektörü güçlü Türkiye için üzerine düşeni yapacak!

İş dünyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Cumhur İttifakı’nın başarısını birbiri ardına yaptıkları açıklamalarla kutlarken, yeni dönem için beklentilerini de sıraladı..



TÜRKİYE, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri’ni büyük bir olgunluk içinde tamamladı. Seçimlere katılım oranı yüzde 88’i bulurken, Türk halkı demokrasiye sahip çıktığını bir kez daha gösterdi. Bu tarihi seçimle Türkiye yeni sisteme geçiyor. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandumla kabul edilen anayasa değişikliği artık uygulamaya başlanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye artık yeni hedeflere koşacak. Vaat dönemi bitti, şimdi icraat dönemi başladı. 

Para Dergisi'nde yer alan habere göre, iş dünyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Cumhur İttifakı’nın başarısını birbiri ardına yaptıkları açıklamalarla kutlarken, yeni dönem için beklentilerini de sıraladılar.

Mithat Yenigün / Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı

"Yılın ikinci yansı iyi değerlendirilmeli!"

İnşaat sektörü güçlü Türkiye için üzerine düşeni yapacak!

Seçimlerin tamamlanması ve belirsizliklerin ortadan kalkması iş dünyası için yılın ikinci yarısının kazanılması anlamına gelmektedir. Seçimlerin hemen ardından gündemimizin vakit kaybetmeden ekonomiye gelmesi ve normalleşmeyi sağlayacak bir iklimin oluşturularak sürdürülebilir büyümenin yakalanabilmesi için gerekli adımların atılmasını beklemekteyiz. Küresel ortamın son derece kırılgan olduğu böyle bir dönemde öngörülebilirliği yeniden güçlendirerek yatırım ortamını iyileştirecek yeni bir yol haritasına olan ihtiyacımız sürüyor. Kısa vadeli teşvik tedbirlerinin yanı sıra artık kalıcı ve uzun vadeli yapısal reformların gündeme alınmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Böylece Türkiye'nin; dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alacağı, bu başarının ülkemizin sürdürülebilir kalkınması ile insanımızın gelişmişlik düzeyi, mutluluk ve refahına yansıyacağı bir geleceğin inşası başlıca dileğimizdir.


Celal Koloğlu /  İntes Başkanı

"İnşaat sektörü güçlü Türkiye için üzerine düşeni yapacak."

İnşaat sektörü güçlü Türkiye için üzerine düşeni yapacak!

Intes Başkanı Celal Koloğlu, inşaat sektörünün de güçlü Türkiye için üzerine düşeni yapacağını şu cümlelerle dile getiriyor: “Seçim ortamına rağmen hükümetimiz mali istikrardan, yatırımlardan taviz vermeden yoluna devam etmiştir. Seçimlerin başarıyla tamamlanması ve sağlanan istikrar ortamıyla kamu ve özel sektör olarak daha fazla yatırımlara odaklanacağız. İnşaat sektörü olarak ekonominin lokomotif gücü olma görevimizi sürdüreceğiz. Türkiye'nin mega projelerini bir an evvel tamamlayarak milletimizin hizmetine sunacağız."

Ferdi Erdoğan /  Türkiye İMSAD Başkanı  

"Üretmeye ve ihracata devam."

İnşaat sektörü güçlü Türkiye için üzerine düşeni yapacak!

Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, “Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olarak, yılın ikinci yarısının üretim odaklı bir anlayışla yönetilmesi, seçimlerin hemen ardından istikrarın sağlanması ve devamı için ekonomideki sorunlara öncelik verilmesi ve uzun vadeli yapısal düzenlemelerin hızla tamamlanması en büyük temennimizdir” diyerek yeni dönemle ilgili beklentilerini özetliyor.


İbrahim Babacan /  Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı  

"Üzerimize düşeni yapacağız."

İnşaat sektörü güçlü Türkiye için üzerine düşeni yapacak!


Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, “Seçimlerle birlikte toplumsal ölçekte tazelenen güven ortamı, ekonominin çarklarının her zamankinden daha yüksek bir tempo ve performansla dönmesine, toplumsal barış ve refahın zirveye ulaşmasına vesile olacak. Gayrimenkul ve inşaat sektörünün temsilcileri olarak bizler de ülkemizin çıkarlarını en üst düzeyde gözeterek yatırımlarımızı sürdüreceğiz” diyerek yeni döneme güvenini dile getiriyor.

Özen Kuzu / Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su

"2023 hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

İnşaat sektörü güçlü Türkiye için üzerine düşeni yapacak!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Özen Kuzu ise, şu değerlendirmelerde bulunuyor: “Bugünden itibaren piyasalar üzerindeki belirsizlik de ortadan kalkmış oldu. Seçimlerin ardından 2023 hedeflerimiz doğrultusunda Kanal İstanbul, yerli otomobil, Üçüncü Havalimanı gibi mega projelerin yapımına hız kesilmeden devam edilecek ve ülkemiz adını dünyaya çağ atlatan projelerle bir kez daha duyuracaktır. Kuzu Grup olarak yatırımlarımızı yarınlarımıza güvenle sürdürecek ve dünyaya verdiğimiz demokrasi dersiyle 2023 hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Süleyman Ekşi / Süleyman Ekşi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı 

"Vatandaşın konut ihtiyacı, güvenli bir şekilde gerçekleşecektir"

İnşaat sektörü güçlü Türkiye için üzerine düşeni yapacak!

Süleyman Ekşi inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi ise, sektörün önündeki projelere artık daha hızla devam edileceğini vurgulayarak, “Seçimlerin ardından 2023 hedefleri doğrultusunda kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında 7.5 milyon birimin 15 yılda dönüştürülmesi hedefinde çalışmalara hız kesilmeden devam edilecek, vatandaşımızın konut ihtiyacı, güvenli bir şekilde gerçekleşecektir” diyor.

Abdulkadir Akkuş /  Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı 

"Şimdi siyasilerin görevlerini yapma zamanının geldi."

İnşaat sektörü güçlü Türkiye için üzerine düşeni yapacak!

Mardinli işadamları Derneği (MA-RİŞ) Başkanı ve Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Akkuş, ise seçimlerde sandığa giderek vatandaşın görevini yerine getirdiğini belirtiyor. Şimdi siyasilerin görevlerini yapma zamanının geldiğini söyleyen Akkuş, sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Milletine hizmetkar olma düsturuyla yola çıktığım belirten Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde daha çok üreten, refah seviyesini üst seviyelere çıkarmış bir Türkiye’ye hep birlikte şahit olmayı arzu ediyoruz. Seçim sürecinde siyasilerimizin söylemleri, sözleri ve ülkenin tüm katmanları ile yapmış oldukları istişareler, umuyoruz ki seçim sonrasında somut şeklini alarak tek tek hayata geçer ve kucaklayıcı bir tavırla devam eder.”


Geri Dön