26 / 04 / 2024

İnşaat sektörü hükümetin destekleriyle büyüme kaydetti!

İnşaat sektörü hükümetin destekleriyle büyüme kaydetti!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Demir, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2017 yılı konut satış rakamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.



Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, gayrimenkul ve inşaat sektörünün, 2017 yılında hedeflediği konut satışlarını aşmayı başardığını belirtti.

 

Demir, "Sektörümüzün artan yatırımlarıyla birlikte, ulusal ve uluslararası arenada yapılan etkinlik ve fuarların da katkısıyla Türkiye gayrimenkul ve inşaattaki üstün gücünü tüm dünyaya kanıtlamaya başladı" dedi.

 

AA muhabirinin sorularına yanıt veren Hamit Demir, 1 milyon 400 bini aşan konut satışıyla hedeflenen rakamların üstünde bir performans sergilendiğini söyledi.

 

Demir, dünyada yaşanan ekonomik ve siyasi karışıklıklara rağmen Türkiye ekonomisinin son 15 yıldır sahip olduğu istikrar ortamının, yatırımcının konuta ilişkin güvenini korumasına neden olduğunu aktararak "Sektörümüz, elimizde olmayan gelişmelerden ötürü zaman zaman duraklamalar yaşasa da ekonominin en önemli aktörlerinden biri olma misyonunu sürdürüyor. 2018 yılının da ekonomideki konumumuzu sürekli yükselten gelişmelere sahne olacağına inanıyoruz." dedi.

 

Demir, gayrimenkul ve inşaat sektörünün, 2017 yılında hedeflediği konut satışlarını aşmayı başardığını vurgulayarak 2018 yılının da ekonomideki konumlarını sürekli yükselten gelişmelere sahne olacağına inandıklarını ifade etti.

 

Demir, geçen yıl gayrimenkul ve inşaat sektörünün, hükümetin verdiği desteklerle birlikte sürekli bir büyüme kaydettiğini dile getirerek, şu açıklamalarda bulundu:

 

"Yapılan konut kampanyaları, faiz oranlarındaki indirimler, yabancı yatırımcılara tanınan vatandaşlık hakkı gibi etkenler, sektörün dinamizmini korudu. Özellikle yabancıya vatandaşlık hakkı getirilmesiyle de yabancı yatırımcıya konut satışlarında bir artış trendi yakaladık. Sektörümüzün artan yatırımlarıyla birlikte, ulusal ve uluslararası arenada yapılan etkinlik ve fuarların da katkısıyla Türkiye gayrimenkul ve inşaattaki üstün gücünü tüm dünyaya kanıtlamaya başladı. Bunun neticesini de açıklanan rakamlarda gayet net bir şekilde okuyabiliyoruz.

 

Sektörümüz, her dönemde üreten ve istihdam sağlayan rolüyle de ekonomideki rolünü artırıyor Demir İnşaat olarak, yatırımlarımızı ara vermeden sürdürürken, yatırımcılarımızın gözünde daha çok yükseliyor potansiyel yatırımcılarımızın da dikkatini çekiyoruz. Satışlardaki artış, bizim satış rakamlarımıza da yansıyor. İmzamızı taşıyan projelerimizin satışlarındaki hareketlilik tüm hızıyla devam ediyor. Biz de yatırımcılarımızın taleplerinden aldığımız güçle, yeni yatırımlarımızı projelendirmeyi sürdürüyoruz. 2018 yılında da mevcut projelerimize ek olarak yeni yatırımlarımızı hedef kitlemizle buluşturarak sektördeki öncü konumumuzu sürdüreceğiz."

 


Geri Dön