26 / 04 / 2024

İnşaat sektörü işçi almak için harekete geçti!

İnşaat sektörü işçi almak için harekete geçti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, TOBB tüm üyeleri nezdinde önceki gün başlattığı istihdam seferberliği çağrısına iş adamlarından destek gelmeye devam ediyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, konuşması sırasında istihdam pazarlığını ilk olarak yaptığı Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu önceki gün verdiği sözün ardından dün harekete geçti. Konukoğlu, bu yıl yüzde 5 istihdam sağlamayı düşündüklerini ifade ederek “Bugün (dün) İŞKUR Müdürü’nü aradım. Bir toplantı yapacağız. Durumumuza göre de istihdama başlayacağız” dedi.Türkiye’de şu anda yatırım ortamını kolaylaştıracak çok güzel teşviklerin bulunduğuna dikkati çeken Konukoğlu, “İnşallah bu teşvikler yerini bulur. Türkiye’de ikinci bir kalkınma hamlesini başlatacak teşvikler var” dedi.      


Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ise holding bağlı ortaklıkları ve iş ortaklıkları ile toplam 37 bin 231 kişiye istihdam sağladıklarını bildirdi. Erdoğan’ın çağrısını çok pozitif karşıladıklarını ifade eden Akın “Yılın ilk yarısında toplam bin kişilik istihdam alanı yarattık. 2017 yılı için planladığımız 6 milyar TL’lik yatırım dahilinde yılın ikinci yarısında da benzer istihdam alanı yaratacağız” dedi


Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün ise Erdoğan’ın seferberlik çağrısında üzerine düşeni yapacaklarını söyledi. İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım da “Konut sektörü istihdamını yüzde 10 artıracak. Bazı ek taleplerimiz devreye girerse 200 bin ek istihdamın üzerine çıkarız. 300 bini bile bulabiliriz” diye konuştu. KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik sektörün yeni düzenlemelerle birlikte aşka ve şevke geldiğini belirleterek “İstihdam bu yıl en az yüzde 10 artar” dedi.


Star



Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdamı artırarak martta işsizliği hissedilir biçimde düşürme çağrısının ardından iş dünyasından birbiri ardından destek sözü geldi. İnşaat sektörü, 200 bin yeni işe alımla, yüzde 10 istihdam artışı vaat etti. 


MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, mobilyacılar olarak yıl sonuna kadar 50 bin kişilik ek istihdam yaratacaklarını açıkladı. 


İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi; önümüzdeki süreçte terör ve benzeri sıkıntıların yaşanmaması halinde yıl sonuna kadar sektörün 50 bin kişiye ek istihdam sağlayacağını söyledi. 


İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, "Sektörün istihdamını 200 bin kişiyle direkt yüzde 10 artıracaktır. Taleplerimiz de yerine gelirse 300 bini, yani yüzde 15'lik artışı bile bulabiliriz" dedi. 


KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik'e göre, inşaat sektörünün yeni büyüme hamlesiyle istihdam bu yıl en az yüzde 10 artar. 


Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da bu yıl yüzde 5 istihdam sağlamayı düşündüklerini ifade etti. 




Cumhuriyet


Geri Dön