25 / 04 / 2024

Seçim sonrası yetkililere çağrı ‘Yapısal reformlar gündeme alınmalı’

Seçim sonrası yetkililere çağrı ‘Yapısal reformlar gündeme alınmalı’

İnşaat sektöründen seçim sonrası çağrı geldi. Sektör temsilcileri, 28 Mayıs’ta yapılan ikinci tur seçimleri sonrası üretim ve satışları artırıcı politikaların hızla devreye alınmasını talep ediyor.



Seçim sürecinin geride kalması ile beraber yatırım ortamını iyileştirecek gelişmelere ihtiyaç olduğunu ifade eden inşaat sektörü temsilcileri, üretim ve satışları artırıcı politikaların hızlı bir şekilde devreye alınmasını isterken; üretim maliyetlerinin dizginlenmesi, yatırımları artıracak destekler verilmesi ve kredi faizlerinin indirilmesi yönünde çağrı yaptı.

Sektör temsilcileri aynı zamanda, yabancıların konut alımlarını yükseltmek için özellikle yakın ülkelerin teşvik edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Seçim sonrası yetkililere çağrı ‘Yapısal reformlar gündeme alınmalı’

"ÜRETİM VE SATIŞLARI ARTIRICI POLİTİKA ŞART"

Seçimin geride kalması ile beraber en kısa zamanda hem ekonomik hem de idari açıdan meydana gelen aksaklıkların çözülmesini istediklerini belirten Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, "İlk olarak yüksek maliyetlerin dizginlenmesi, yatırımları yükseltecek desteklerin verilmesi, üretim ve satışları artırıcı politikaların uygulamaya konması konusunda çalışmaların bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Konut sektöründeki yerli ve yabancı alıcıların seçim sonrası için pozisyon aldıklarını söyleyen BOSS4 İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş ise, söz konusu stabil dönemin ardından artık açıklanacak yeni reformların önem kazandığının altını çizdi.

İşte detaylar...


Geri Dön