27 / 04 / 2024

İnşaat sektörüne acil düzenlemeler gerekli!

İnşaat sektörüne acil düzenlemeler gerekli!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu, inşaat sektörüne ilişkin son açıklanan büyüme verilerinin sektörün performansını yansıtmaktan uzak olduğunu söyledi. 



Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu, inşaat sektörüne ilişkin son açıklanan büyüme verilerinin sektörün performansını yansıtmaktan uzak olduğunu dile getirdi. Celal Koloğlu, "Son ekonomik gelişmelerin sektörümüzün gelişme hızını daha da yavaşlatmaması, önümüzdeki dönemde başarı çizgimizi sürdürmek ve yenilerine imza atmak için acil bazı düzenlemelere ihtiyacımız var." dedi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Koloğlu, yazılı açıklamasında, Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,2 ile büyümesini sürdürerek başarılı bir performans sergilediğini bildirdi.

İnşaat sektörünün geçen yıl yüzde 7,4, bu yılın ilk çeyreğinde de yüzde 6,9'luk büyüme gösterdiğini anımsatan Koloğlu, bu yılın ikinci çeyreğinde ise sektörün yüzde 0,8 ile son dönemlerin en düşük büyüme rakamında kaldığını dile getirdi. 

Ülke ekonomisinin büyümesinde daima taşıyıcı güç olan inşaat sektörüne ilişkin açıklanan son verilerin alışılmışın dışında ve sektör performansını yansıtmaktan uzak olduğunu söyleyen Koloğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye ekonomisinin kalkınmasının en önemli unsurlarından inşaat sektörü son 15 yılda büyümesini sürdürmüş, bir dünya markası haline gelmiştir. İnşaat sektörünün büyümesi ülke ekonomisinin kalkınması için kaçınılmazdır. Kamu yatırımlarındaki ödenekler, fiyat farkı ve tasfiye imkanı gibi öncelikli sorunlarımıza getirilecek çözümlerle sektör büyümesini artırarak sürdürecektir. Ülkemiz bugün ekonomik bir savaş içindedir. Bu süreç elbette inşaat sektörümüzü de etkilemiştir, etkilemektedir. Son ekonomik gelişmelerin sektörümüzün gelişme hızını daha da yavaşlatmaması, önümüzdeki dönemde başarı çizgimizi sürdürmek ve yenilerine imza atmak için acil bazı düzenlemelere ihtiyacımız var." dedi. 


Geri Dön