24 / 04 / 2024

İnşaat sektörünün görsel parçaları maketlerdir!

İnşaat sektörünün görsel parçaları maketlerdir!

Gayrimenkul sektörü, konut yatırımlarıyla şahlandı. Yeni projeler birbiri ardına tanıtılırken, ev almak isteyenlerin ilgisi de her geçen gün artıyor. Projelerin, satışa çıkmadan önce yaptığı hazırlıklardan birisi de maket.



Maket sektörü aslında son yıllarda hareketli bir süreç yaşıyor. Gayrimenkulün hareketliliği, yan sektörlere de hayat veriyor. Peki maket nasıl hazırlanır, ne kadar sürede biter, bir proje üzerinde kaç kişinin çalışması gerekir? İşte maketler hakkında merak edilen tüm sorulan Maketsan Genel Müdürü Feridun Erden cevaplıyor: 


Maketin satın alma açısından önemi büyük. Özellikle konut sektöründe müşterilerin alacağı daireyi görmesi açısından büyük önem arz ediyor. Eskiden maketler elde yapılıyordu. Şimdi CNC lazer kesim makineleriyle parçaların kesimlerini yapıyoruz. Kalite yükseldi ancak el emeği yine ön planda. Konut, ofis, otel, AVM gibi maketler üretiyoruz. Ancak ağırlığımız konut türünde. O nedenle araya başka bir iş giremiyor. Yapım süresi, gelen işin büyüklüğüne göre değişiyor. Konut sayısından ziyade projenin tasarımı 10 günden başlıyor ve 2 aya kadar sürüyor. Vadistanbul'un ikinci etabını hazırlamamız 35-40 gün sürdü. Tema İstanbul'a da biz imza attık. Ayrıca Avrupa Konutları Kale'nin maketini de biz hazırladık. İnşaat sektörü bir bütündür. Biz de bu sektörün görsel parçasıyız. 


Türkiye Gazetesi


Geri Dön