19 / 04 / 2024

İnşaat teknikeri pozisyonuna 2220 eleman aranıyor!

İnşaat teknikeri pozisyonuna 2220 eleman aranıyor!

Türkiye'nin yapısal sorunlarının arasında işsizlik var. Ancak sektörlerde "ara eleman" açığının olduğu da bir gerçek, insan kaynakları sitelerinin yetkililerine göre, nitelikli eleman ihtiyacı azımsanacak ölçüde değil



Kariyer.net'in verilerine göre, sırasıyla, inşaat, sağlık, otomotiv, sağlık, gıda, elektrik&elektronik, ısıtma-havalandırma ve klima, bilişim ve telekomünikasyon, mühendislik hizmetleri, enerji, üretim/endüstriyel ürünler, proje taahhüt, holding/şirketler grubu, tekstil, maden ve metal sanayii, tıbbi cihaz ve malzemeler, tarım / ziraat, demir-çelik, otomasyon, mobilya & aksesuvar ve ilaç sanayii en çok eleman arayan sektörler.

Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz şu bilgileri verdi:

Bunu, CNC operatörleri takip ediyor. Tüm üretim alanlarının yanı sıra elektrik-elektronik, inşaat, tekstil gibi alanlardaki ara eleman ihtiyacı dikkat çekiyor. Sağlıkta özellikle radyoloji, anastezi ve laboratuvar alanında eğitimli teknik elemanlara yoğun ihtiyaç bulunuyor. En büyük sorun, birçok üniversite mezunu genç işsizken özel sektörün özellikle teknik ve ara pozisyonlarda nitelikli personel bulamama nedeniyle büyük verim kayıpları yaşaması. Bu noktada güncel, iş dünyasının gerçeklerine ve ihtiyaçlarına uygun mesleki eğitimin önemi gündeme geliyor.

"Sitemizde meslek lisesi mezunları için verilen ilanları incelediğimizde en fazla talebin sağlık, turizm ve otomotiv sektörlerinden geldiğini görüyoruz. İnşaat, tekstil ve gıda sektörleriyle de desteklenen bu talep, bilişim ve mobilyada da yoğun.

"Nitelikli personel açığının kapanması için özel sektörün ve eğitim kurumlarının birlikte gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar var. Bu tür çalışmaların artmasında yarar var.
Cumhuriyet/Fatma Koşar


Geri Dön