27 / 04 / 2024

İnşaat yatırımcılarının gözü Torbalı'ya çevrildi!

İnşaat yatırımcılarının gözü Torbalı'ya çevrildi!

İzmir'de son dönemde inşaat sektöründe hareketlilik yaşanıyor. Bu hareketlenme ile inşaat yatırımcılarının gözü Torbalı'ya çevrildi. 



İzmir'de inşaat projeleri her geçen gün artıyor. Nüfus yoğunluğu, ulaşım olanakları ve sanayi bölgelerine olan yakınlığıyla yatırım için avantajlı bir konumda olan Torbalı ilçesi yatırımlarının yeni gözdesi oldu. 

 

Torbalı, Ayrancılar, Pancar ve Kuşçuburun bölgelerinde ise yeni imar çalışmaları devam ediyor. Yapılacak olan imar çalışmaları ile Torbalı'da arsa fiyatları kısa zamanda ikiye katlandı. 

 

Pancar ve Kuşçuburun bölgelerinde beklenen imar çalışmaları gerek İzmir, gerekse  İzmir  dışındaki tüm yatırımcıları bu bölgeye yönlendirdi. Bölgeye olan yoğun talep üzerine arsa fiyatları yükselmeye devam ediyor. 

 

Milliyet'in haberine göre bazı sektör temsilcileri Torbalı’nın gelecekte yeni kent merkezi olacağı görüşünde hem fikir.

 

First Class Trust Union Arsa ve Arazi Uzmanı Aydın Özkaya, İzmir kent merkezinin artan nüfustan dolayı giderek sıkıştığını ve özellikle Torbalı bölgesinin yeni kent merkezi olmaya aday bir potansiyel taşıdığını dile getirdi. 

 

Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdülvahap Olgun ise, “Cazip Kent Torbalı” sloganıyla çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı ve bölgede  200-300 konutluk, zengin sosyal donatıları olan sitelerin faaliyete geçtiği bilgisini verdi.


Geri Dön