25 / 04 / 2024

İnşaat yatırımları Düzce'ye yöneliyor!

İnşaat yatırımları Düzce'ye yöneliyor!

Yaşanan yer sıkıntıları nedeniyle inşaat sektörü sahipleri yeni yer arayışlarına girdi...



Karadeniz Ereğli'de sac sektöründeki gerileme ve yüksek arsa maliyetleri etkisiyle durgunlaşan inşaat sektörünün, başta Düzce olmak üzere farklı yerlere yöneldiği bildirildi.2B uygulamaları sonrasında ilçede yeni arazilerin ortaya çıkmasından umutlanılıyor.


Ekonomik ve sosyal açıdan Ereğli'den daha hareketli olan Düzce'de, konutlara olan talepler artış gösteriyor. Ereğli'de inşaat alanı yetersizliği ve arsa fiyatlarının yüksek oluşu nedeniyle, inşaat şirketlerinin birçoğu yatırımlarını Düzce'de yapmaya karar verdi.Ereğli'de çoğunlukla 3+1 satılırken, Düzce ve Bolu'da 1+1 ve 2+1 dairelere daha çok talep olduğu belirtildi.


15 yıldır Karadeniz Ereğli'de faaliyet gösteren Adakoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Selami Adakoğlu, Karadeniz'de revizyon ardından yeni arsaların ortaya çıktığından, ancak alanlarının kısıtlı olduğundan, ayrıca sac sektöründeki sıkıntıların da inşaat sektörünü etkilediğinden bahsetti. Revizyondan sonra Düzce'ye yatırım yapmaya karar veren Adakoğlu, Kepez mahallesinde 5 milyon TL değerinde 70 dairelik bir inşaat planı hazırladıklarını, 2013'ün ilkbaharında projenin temellerini atmayı planladıklarını söyledi.



Geri Dön