26 / 04 / 2024

İnşaatçılar konut faiz oranlarının düşürülmesini istiyor!

İnşaatçılar konut faiz oranlarının düşürülmesini istiyor!

Emlak ve inşaat sektörü temsilcileri konut faiz oranlarının düşürülmesini talep ediyor. Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, Türkiye’de birçok inşaat firmasının yüksek faiz oranları nedeniyle zor duruma düştüğünü belirtti. 



Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, Türkiye’de birçok inşaat firmasının yüksek faiz oranları nedeniyle zor duruma düşerken, Trabzon’da da bunun etkilerinin görüldüğüne dikkat çekti

Milliyet'te yer alan habere göre Taflan "Diğer taraftan baktığımızda inşaat maliyetlerinde, hazır beton, çimento, elektrik malzemesi, kereste aksamı, pvc, vitrifiye vb. ürünlerde yüzde 40 zam yapıldı ve bu zamları dikkate aldığımızda müteahhit ve malzeme tedarikçileri zor durumdadır. Sektördeki malzeme fiyat artışları maliyetleri arttırdığı gibi sektördede tıkanıklığa neden olmaktadır. Sektörde faaliyet gösteren esnaflar firmalar inşaat sektöründeki tıkanıklığın aşılması için önlem alınmasını beklemektedir" diye açıklama yaptı. 

İnşaatçılar konut faiz oranlarının düşürülmesini istiyor!

"İnşaat sektörü deyip geçmemek lazım" diyen Taflan "Bu sektörden çok kişi ekmek yiyor. İnşaat sektörü işsizliği büyük oranda kapatan bir sektör. İnşaat sektöründe aklınıza ne gelirse camcıdan pvcye, kalıpçısından betoncusuna, inşaat malzemecisinden nalburuna, parkecisinden mobilyacısına, elektirikcisinden tesisatçısına, mimarından mühendisine emlakçısına kadar sayamadığımız bir çok meslek dalının ayakta kalması inşaat sektörünün ayakta kalmasına bağlıdır. Türkiye’de istihdamın önemli bir kısmını inşaat sektörü oluşturmaktadır, sektörün yavaşlamasının doğrudan işsizliğe olumsuz etki edecektir" dedi. 

 

Konut kredi faiz oranları güncellendi! İşte son durum!

Konut kredisi faiz indirimleri devam edecek mi?
 


Geri Dön