19 / 04 / 2024

İnşaatta vergi kaybı 500 milyon TL olabilir

İnşaatta vergi kaybı 500 milyon TL olabilir

Beşinci ekonomik paketin maliyetinin 900 milyon lira olacağı hesaplanırken, inşaat sektörünün büyüklüğü nedeniyle, en büyük maliyetin işyeri ve gayrimenkul satışları ile tapu harçlarındaki indirimden kaynaklanacağı öngörülüy



HER SEKTÖRE İNDİRİM

Hükümetin küresel finansal krizin etkilerini azaltmak amacıyla aldığı tedbirler kapsamında açıkladığı 5. ekonomik paket, 3 ay süreyle bina ve bağımsız bölüm şeklindeki işyerleri ile konut, işyeri ve diğer gayrimenkullerin satışlarından alınan tapu harçları, bilgisayar, bilişim ve büro makinelerinden ve küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) kullandığı bazı sanayi ve iş makinelerinden alınan KDV oranın indirimini kapsıyor.

FİNANS DÜZENLEMESİ YOLDA

Bu arada yetkililer, finans sektörüne ilişkin düzenlemelerin de gündemde olduğunu belirtti. Öte yandan, 2008'in ikinci yarısından sonra ilan edilen birinci paketin ortalama büyüklüğü 11.4 milyar, ikinci paketin büyüklüğü 15.8 milyar, üçüncü paketin ortalama maliyetinin 5,6 milyar, dördüncü paketin bütçeye maliyetinin de 2.7 milyar lira olarak belirlenmişti. Açıklanan beş paketin toplam büyüklüğü 36 milyar lirayı aştı.


Enerji ve tekstili unutmayın

Özel sektör temsilcileri bilgisayarda satışların artmasını, mobilyada stokların eritilmesini bekliyor. Bundan sonra alınacak tedbirlerin sanayi üretim ağırlıklı olmasını istediklerini ifade eden özel sektör temsilcileri de devletin diğer sektörleri de unutmamasını, özellikle döviz kazandırıcı etkisi yüksek olan turizm, istihdam kaynağı olan tekstil ve tüm sektörlere girdi sağlayan enerji sektörlerine yönelik tedbirlerin alınmasını da bekliyor.

Yenişafak

 


Geri Dön