19 / 04 / 2024

İnsani Yardım Vakfı Pakistan'a okul açtı!

İnsani Yardım Vakfı Pakistan'a okul açtı!

İnsani Yardım Vakfı, Pakistan’ın başkenti İslamabad’a 70 kilometre uzaklıktaki Haripur kampüsünde 750 öğrenci kapasiteli bir okul daha açtı. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nun bilgisayar, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları bulunuyor.



İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Pakistan’ın başkenti İslamabad’a 70 kilometre uzaklıktaki Haripur kampüsünde 750 öğrenci kapasiteli bir okul daha açtı.


Türkiye’den il milli eğitim müdürleri ve sendika temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 25 kişilik heyetin katılımıyla açılan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu ile  İHH’nın Haripur kampüsündeki öğrenci kapasitesi bin 500’e yükseldi.


İHH Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanı Yusuf Bilgin, yaptığı açıklamada vakfın sadece Pakistan’da değil, Somali, Bangladeş ve Afganistan gibi ülkelerde yaklaşık 30 yetimhanesinin bulunduğunu ve öğrencilere yatılı eğitim olanağı sunduklarını belirtti.


Pakistan’da yetimler ve dar gelirli ailelerin çocukları için 5 yatılı okul kurduklarını söyleyen Bilgin, şunları ifade etti:“Keşmir bölgesindeki Rara yetimhanesinde 150 öğrenci barınıyor. Dışarıdan gelenlerle öğrenci sayısı 500’e çıkıyor. Pakistan’da 5 tane yatılı okul var. 2005 depreminin ardından yetimler için başlattığımız çalışmalar, güzel bir noktaya geldi. 15 öğrencimizi Türkiye’ye gönderdik. Temel düşüncemiz, iki kardeş ülke arasında eğitim köprüsü kurmak ve entegrasyon sağlamak. Sadece burada değil, Afganistan’da, Somali’de, Bangladeş’te yaklaşık 30 yetimhane var. Bunların bir kısmı, aynı zamanda yatılı okul hizmeti veriyor. Dünya genelinde şu anda 56 bin yetime ulaştık. Ancak dünyada bakıma ihtiyacı olan 200 milyon yetim var.”


Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA), Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’na 30 bilgisayar bağışladı. Bilgisayarların yanı sıra fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları da TİKA tarafından  yapıldı.


Yeni Akit


Geri Dön