20 / 04 / 2024

Inside Hotel icra yoluyla tahliye edildi!

Inside Hotel icra yoluyla tahliye edildi!

İstanbul Şişli’de 245 odalı, 4 yıldızlı otelin işletmecisi Kazım Günkan’ın 200 bin dolar olan kira borcunu ödemediği gerekçesiyle önce icra takibi başlatıldı, ardından tahliye davası açıldı.



Mahkemenin tahliye kararının ardından dün polisler eşliğinde otelde tahliye işlemi gerçekleştirildi. Otelde bulunan ve çoğu Arap olan 280 turist ödedikleri ücretler geri verilerek, başka otellere gönderildiler. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre turistlerin odaları boşaltmasının ardından, oteldeki eşyalar haczedildi. Yataklar, televizyon ve para kasaları toplanarak otel önünde bekleyen araçlarına konuldu. 

Otelin avukatı Osman Berkin, otel için 2013’te 40 yıllığına kontrat yapıldığını dile getirerek, “2013’te burası yangın geçirmiş bir alışveriş merkeziydi. Yangın sonrası yaptığımız masraf için tazminat isteyeceğiz. Kira bir dönem kur farkından aksadı” dedi. İşletmeci Kazım Günkan da otele 9 milyon 800 bin dolarlık yatırım yaptığını, 2.5 yıl sonra turizmin kötüye gitmesi nedeniyle kirada indirime gidildiğini, ancak bu anlaşmanın bir süre önce iptal edilerek tahliye kararı alındığını söyledi. Mal sahibinin avukat Tarkan Önay da “Daha önce de tahliye kararı almış, ödeme sözüyle kararı durdurmuştuk. Ama işletmeci ödemeyi yapmadı, tahliyeyi bildirmemize rağmen rezervasyona devam etti” diye açıklama yaptı. 


Geri Dön