12 / 05 / 2024

Instagram ve whatsapp’ta büyük tuzak! Sakın bunu yapmayın!

Instagram ve whatsapp’ta büyük tuzak! Sakın bunu yapmayın!

Sosyal medyanın sayısız nimetleri yanında, platformlar kötü niyetli kişilerden gelebilecek çeşitli tehlik ve riskleri de barındırıyor. Bu konuda son haber instagram ve whatsapp’tan geldi.  Bu en yaygın kullanılan iki platforma dadanan dolandırıcılar öyle bir tuzak kuruyor ki, neye uğradığınızı şaşır



Sosyal medya dolandırıcıları her gün yeni yöntemler geliştirerek, insanları tuzağa düşürmeye devam ediyor. Bunun son örneği ise bu günlerde instagram ve whatsapp gibi iki popüler platform alet edilerek gerçekleştiriliyor.

Bugüne kadar dünyada milyonlarca insan sosyal medya dolandırıcılarının türlü hile ve tuzaklarının kurbanı haline geldi ve gelmeye de devam ediyor. En yeni yöntem ise mesaj yoluyla yeni bir formatta yapılıyor.

 Instagram ve whatsapp’ta büyük tuzak! Sakın bunu yapmayın!

Shiftdelete’in haberine göre, instagram ve WhatsApp başta olmak üzere sosyal medya platformlarını açtığınızda size bu platformlardan gelmiş gibi görünen mesajları kesinlikle açmamanız gerekiyor.

DM’DEN MESAJ GELİRSE AMAN DİKKAT!

Kullanıcıları çeşitli şekillerde kandıran sosyal medya dolandırıcılarının yeni yöntemi parmak ısırttı. Instagram kullanıcılarına  DM  kanalıyla mesaj atan sosyal medya dolandırıcıları mesajı alan kişiye  telif hakkı veya platform kurallarını ihlal ettiği mazeretiyle hesabının 24 ile 48 saatte kapanacağını söylüyor.


Geri Dön