27 / 04 / 2024

İnternetten alışveriş yapanlara vergi şoku! Yurt dışı alışverişlerinde yeni dönem 1 Mayıs'ta başlıyor!  

İnternetten alışveriş yapanlara vergi şoku! Yurt dışı alışverişlerinde yeni dönem 1 Mayıs'ta başlıyor!  

1 Mayıs 2022 tarihinden itibaren yurt dışından alışverişlere yeni düzenleme geliyor. Peki yeni düzenleme ile neler değişecek? 1 Mayıs tarihinden itibaren yurt dışı alışverişlerinde hangi düzenlemelerle karşılaşacağız? İşte ayrıntılar...



Türkiye genelinde online alışverişe olan talep gitgide çoğalıyor. Özellikle koronavirüs pandemisiyle beraber tüketicinin hayatında artık vazgeçilmez duruma gelen online alışverişte, yurt içi alışveriş siteleri gibi yurt dışı siteler de oldukça önemli bir seçenek haline geldi. Yurt dışından elektronikten tekstile kadar birçok ürünü satın alınabiliyor.

İnternetten alışveriş yapanlara vergi şoku! Yurt dışı alışverişlerinde yeni dönem 1 Mayıs ta başlıyor!  

Fakat yurt dışı sitelerden alışverişte ödenen vergi kapsamında önemli bir değişiklik yapılıyor. Yeni düzenlemeyle beraber 1 Mayıs 2022'den itibaren Avrupa Birliği haricindeki ülkelerden kargoyla gelecek eşyaların gümrük vergisi yüzde 20’den yüzde 30’a yükselecek. Kargoyla bireysel ithalat limiti ise 1500 Euro iken 150 euro şeklinde düzenlenecek.

Peki yurt dışından siparişlerde yeni düzenleme ile neler değişecek? 1 Mayıs'tan itibaren nasıl bir düzenleme hayata geçirilecek? İşte ayrıntılar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön